Παρουσίαση βιβλίου: «Τι σκέφτεσαι;» | του Γ. Πατρινού

Παρουσίαση βιβλίου: «Τι σκέφτεσαι;» | του Γ. Πατρινού

Κάθε φορά που ανοίγεις (αν τον κλείνεις ποτέ) τον λογαριασμό σου στο Facebook, έρχεσαι αυτόματα αντιμέτωπος με την ερώτηση «Τι σκέφτεσαι;».
Αγενής, μειωτική, πολιτικώς εσφαλμένη, διεισδυτική, σαχλή – πάντως μια ανήκουστη μέχρι πρότινος εισβολή στον εσωτερικό κόσμο εκείνου που οι «φωτισμένοι» ιδρυτές των κοινωνικών δικτύων ήδη αποκαλούν περιφρονητικά αλλά με νόημα, «ο χρήστης». Εδώ τους ανταποδίδουμε τα εισαγωγικά.

Ο Γιώργος Πατρινός, μάλλον απροσδόκητα για έναν διανοούμενο νομικό ‘παλαιάς κοπής’, κατάφερε να αντιπαρέλθει την προσβολή και να απαντήσει – πληρώνοντας το κοινωνικό δίκτυο με το ίδιο νόμισμα.
Αυτό το ανθολόγιο είναι μια συλλογή από σκέψεις-απαντήσεις δηκτικές, πνευματώδεις, ειρωνικές, κυνικές, πολιτικές, επαναστατικές, ερωτικές, σοφές, γραμματιζούμενες και τελικά τόσο διαχρονικές και αληθινές, που υπερβαίνοντας την επικαιρότητα, είναι πλέον άξιες να εκδοθούν σε βιβλίο όπως πολλοί από εμάς που πατούσαμε ‘like’ ή λιγότεροι (προνομιούχοι) που γελούσαμε απολαμβάνοντας τη συντροφιά του γράφοντος, και επί πολλά χρόνια τώρα με αγάπη τον συμβουλεύαμε.

(κείμενο: Μαρία Αθήνη)