Παρουσίαση βιβλίου «Στον Αμαζόνιο» | ΕΜΣΤ

Παρουσίαση βιβλίου «Στον Αμαζόνιο» | ΕΜΣΤ

Μεταξύ καλλιτεχνικού βιβλίου/artist book και καταλόγου της έκθεσης, μεταξύ φωτογραφικού δοκιμίου και διαπροσωπικού ημερολογίου, ο τόμος "Αμαζόνιος" του Δημήτρη Τσουμπλέκα από τις εκδόσεις του ΕΜΣΤ είναι συγχρόνως αναπόσπαστο μέρος της ομώνυμης έκθεσης και τεκμήριό της. Όπως ο "Αμαζόνιος" του Τσουμπλέκα εκτυλίσσεται στο παλιό εργαστήριο της Χρύσας Ρωμανού και του Νίκου Κεσσανλή, ενσωματώνοντας  στοιχεία του χώρου και αντικείμενα από τους παλαιούς, επιφανείς καλλιτέχνες, για να τα μεταπλάσει σε ένα έργο εξομολογητικό και στοχαστικό, έτσι και το βιβλίο διαχειρίζεται κείμενα, ιστορικά τεκμήρια και φωτογραφίες για να δημιουργήσει μια καινούργια συμπληρωματική αφήγηση γύρω από το "ταξίδι στην καρδιά του Αμαζονίου".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και σύντροφος του Δημήτρη Τσουμπλέκα, Αμάντα Μιχαλοπούλου, ο Νίκος Λαμνίδης και ο καθηγητής του 12ου εργαστηρίου της ΑΣΚΤ και μαθητής του Νίκου Κεσσανλή, Poka-Yio. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος εκδόσεων ΕΜΣΤ.

Πληροφορίες Έκδοσης

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσουμπλέκας
Συντονισμός: Άννυ Μάλαμα, Επιμελήτρια εκδόσεων ΕΜΣΤ, Θεόφιλος Τραμπούλης, Σύμβουλος εκδόσεων ΕΜΣΤ
Κείμενα: Κατερίνα Γρέγου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΕΜΣΤ), Νίκος Λαμνίδης (ψυχαναλυτής), Αμάντα Μιχαλοπούλου (συγγραφέας), Δημήτρης Τσουμπλέκας
Μεταφράσεις: Karen Emmerich, Freya Evenson, Πελαγία Μαρκέτου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσουμπλέκας
Σχεδιασμός: Μιχάλης Παπαρούνης - Εκδόσεις Futura
Παραγωγή: Γ.Κωστόπουλος Γραφικές Τέχνες Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Κεσσανλή Σταματάκη 10, Νέο Μαρούσι, 15126, Αθήνα

Πρόσβαση:
1. Μ3 Δουκίσσης Πλακεντίας + λεωφορείο 411
(Στάση: Κύπριων Αγωνιστών)
2. Μ3 Χαλάνδρι + λεωφορείο 461
(Στάση Βριλήσσια)

Στάθμευση στην ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, σε περίπτωση πρόσβασης με ΙΧ, η Κεσσανλή-Σταματάκη είναι αδιέξοδο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.