Παρουσίαση των έργων του βιωματικού εικαστικού προγράμματος "Colors & Minds" στο ΕΜΣΤ

Παρουσίαση των έργων του βιωματικού εικαστικού προγράμματος "Colors & Minds" στο ΕΜΣΤ

Το Colors & Minds ήταν ένα βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα εξοικείωσης νέων με τον ψυχοκοινωνικό τομέα. Συνδιαμορφώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και την εθελοντική καλλιτεχνική πρωτοβουλία Talks & Crafts.
 
Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν νέοι γενικού πληθυσμού (φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας) και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

Ορμώμενοι από το έργο του Βλάση ΚανιάρηΤο Κουτσό (1974), οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν διαφορετικά εικαστικά μέσα (ζωγραφική, φωτογραφία/βίντεο, γλυπτική, εγκατάσταση, performance και κείμενο), για να εξερευνήσουν βιωματικά τη σύγχρονη τέχνη, με αρωγό τις διαφορετικές εννοιολογικές πτυχές του συγκεκριμένου έργου.
Το Colors & Minds υλοποιήθηκε στο ΕΜΣΤ από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024.
 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Συμμετέχοντες Κέντρο Ημέρας ΕΠΑΨΥ «Franco Basaglia»

9 συμμετέχοντες

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

Μελίνα Κουβάκη, Έλλη Λεβεντέρη, Αλέξανδρος Λερνής, Φαίη Σκαρδή, Ναυσικά Τζανουλίνου (εργαστήριο Ιωάννη Μελανίτη, Εικαστικού καλλιτέχνη, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Αναπληρωτή Καθηγητή ΑΣΚΤ)

Σοφία Δαμουλή-Παλαίνη, Ελίνα Καραδήμα, Δημήτρης Μανταδάκης, Εύα Χιλέτη (εργαστήριο Νίκου Ναυρίδη, Εικαστικού καλλιτέχνη, Καθηγητή, Διευθυντή του Θ΄ Εργαστηρίου της ΑΣΚΤ)

Δημήτρης Γερούκαλης, Γιώργος Γεωργίου, Βασίλης Γεωργούλας, Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, Shenike Naidi (εργαστήριο Μάριου Σπηλιόπουλου, Καθηγητή ΑΣΚΤ, Διευθυντή του Γ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ και Διευθυντή του Μ.Ε.Τ. – Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών)

Μαρία Θεοχαροπούλου, Μάρκος Ξενάριος, Ζήνων Κάλφας, Χριστίνα Κούρκουλου (εργαστήριο Γεωργίας Σαγρή, Eικαστικής καλλιτέχνιδας και Αν. Καθηγήτριας του Εργαστηρίου Performance της ΑΣΚΤ)

Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας (ΚΤΨ)

Γεωργία Γεωργοπούλου, Ζωή Κόλλια, Αγγελική Παπαχρήστου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.