Παραβάσεις: Νικολάι Γκόγκολ - Η μύτη

Παραβάσεις: Νικολάι Γκόγκολ - Η μύτη

«Ο περιφερειακός σύμβουλος Κοβαλώφ ξύπνησε πολύ νωρίς... Τεντώθηκε και αναζήτησε τον μικρό καθρέφτη που ήταν πάνω στην τουαλέτα. Ήθελε να ρίξει μία ματιά πάνω στο σπυρί που είχε εμφανιστεί στη μύτη του την προηγούμενη νύχτα. Αλλά, προς τεράστια φρίκη κι έκπληξη, είδε ότι εκεί που θα έπρεπε να είναι η μύτη του ήταν μια επίπεδη επιφάνεια! …Ήταν γεγονός, δεν υπήρχε καθόλου μύτη! Τσιμπήθηκε για να σιγουρευτεί ότι δεν κοιμόταν. Πετάχτηκε από το κρεβάτι του και ταρακούνησε τον εαυτό του. Δεν υπήρχε πια μύτη!....».

Τον Δεκέμβριο, η αριστουργηματική νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ, ένα έργο σταθμός στην ιστορία της λογοτεχνίας, ζωντανεύει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με την ερμηνεία του Ορφέα Αυγουστίδη μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Μία καυστική σάτιρα που διακωμωδεί τους μηχανισμούς του κράτους και σκιαγραφεί γλαφυρά τον παραλογισμό της κοινωνίας. Η πραγματικότητα μπλέκεται με το παράλογο και ο γκροτέσκος κόσμος του Γκόγκολ εκρήγνυται. Ένας ηθοποιός και ένα jazz trio εξαιρετικών ερμηνευτών συνομιλούν αδιάκοπα, υφαίνοντας ένα ξέφρενο σύμπαν απόλυτης τρέλας!

Η χρήση του διηγήματος γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων ARS BREVIS/ Παρά Πέντε, σε μετάφραση Ορέστη Ορλώφ.
 

Σκηνοθετική Επιμέλεια-Διασκευή: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Ερμηνεύει: Ορφέας Αυγουστίδης

Με τη συνοδεία των:
Αντώνη Ανδρέου, τρομπόνι
Βασίλη Κουτσονάνου, κοντραμπάσο
Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη, ντραμς