Παρασκευή = Σινεμά | Ανακαλύψτε μοναδικές γαλλόφωνες ταινίες!

Παρασκευή = Σινεμά | Ανακαλύψτε μοναδικές γαλλόφωνες ταινίες!

Βάσει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με την πρόληψη έναντι του COVID-19, αναβάλλονται όλες οι προβολές από 3 Νοεμβρίου 2020 και για έναν μήνα.

Κάθε δεύτερη και τέταρτη Παρασκευή του μήνα, ραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να ανακαλύψετε μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά.

Παρακάτω το πρόγραμμα ως και τον Δεκέμβριο:

Numéro Une / Η νούμερο ένα – Tonie Marshal
France – 2017 – 110 min.
11/09/2020 – 20:00
με τους: Emmanuelle Devos, Richard Berry, Suzanne Clément

Η Emmanuelle Blachey είναι μια ικανή μηχανικός, πρόθυμη και έξυπνη που κατέχει διευθυντική θέση σε κορυφαία επιχείρηση ενέργειας. Μια μέρα ένα ισχυρό δίκτυο γυναικών της προτείνει να την υποστηρίξει για να διεκδικήσει θέση προέδρου σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη Γαλλία. Μα σε κύκλους που κυριαρχούν ακόμα οι άντρες τα επαγγελματικά και προσωπικά εμπόδια πολλαπλασιάζονται. Η καταξίωση παρουσιάζονταν ως μια περιπέτεια αλλά πρόκειται για πόλεμο.

Le Havre / Το λιμάνι της Χάβρης – Aki Kaurismäki
France – 2011 – 94 min.
25/09/2020 – 20:00

Η προβολή θα γίνει στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.
Ο Marcel Marx, πρώην συγγραφέας, αυτοεξορίζεται στην πόλη της Χάβρης, όπου δουλεύοντας ως λουστραδόρος νιώθει πως βρίσκεται πιο κοντά στον λαό. Όταν το πεπρωμένο φέρνει ξαφνικά στον δρόμο του ένα παιδί από την Αφρική, έρχεται η στιγμή να δείξει τα δόντια του στον τυφλό κρατικό μηχανισμό και τη στάση της αστυνομίας που σκληραίνει ολοένα και περισσότερο απέναντι στο μικρό πρόσφυγα.

Petit Paysan / Ματωμένο Γάλα – Hubert Charuel
France – 2017 – 90 min.
09/10/2020 – 20:00
με τους: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Bouli Lanners

Ο Pierre, στα τριάντα του, είναι γαλακτοπαραγωγός. Η ζωή του κινείται γύρω από τη φάρμα του, την αδερφή του που είναι κτηνίατρος και τους γονείς του, στους οποίους άνηκε πρωτίστως η φάρμα. Ενώ τα πρώτα κρούσματα μιας επιδημίας ξεσπούν στη Γαλλία, ο Pierre ανακαλύπτει ότι ένα από τα ζώα του έχει νοσήσει. Δε μπορεί να αποδεχτεί ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσει τις αγελάδες του. Δεν έχει τίποτα άλλο στον κόσμο και γι’ αυτό θα κάνει τα πάντα για να τις σώσει...

Le Roi et l’Oiseau / Ο Βασιλιάς και το Πουλί – Paul Grimault
France – 1979 – 83 min.
23/10/2020 – 20:00
Σενάριο : Paul Grimault, Jacques Prévert

Ο Βασιλιάς Κάρολος ο Πέμπτος και Τρια Οχτώ και Οχτώ Δεκαέξι δεσπόζει ως απόλυτος τύραννος στο βασίλειο της Ταχυκαρδίας. Μόνο ένα Πουλί, χαρούμενο και φλύαρο, με τη φωλιά του πάνω στο γιγαντιαίο παλάτι, κοντά στα μυστικά διαμερίσματα της Αυτού Εξοχότητας του, τολμά να τον κοροϊδεύει. Ο Βασιλιάς είναι ερωτευμένος με μια αξιολάτρευτη και ταπεινή Βοσκοπούλα που θέλει να παντρευτεί με το ζόρι. Μα αυτή είναι ερωτευμένη με τον μικρό Καπνοδοκαθαριστή. Οι δυο τους το σκάνε για να ξεφύγουν από τον Βασιλιά…

Crache Cœur / Όσα ζητάει η καρδιά – Julia Kowalski
France – 2014 – 83 min.
13/11/2020 – 20:00
με τους: Liv Henneguier, Yoann Zimmer, Andrej Chyra

Ο Jozef, εργάτης από την Πολωνία, φθάνει στην Γαλλία αναζητώντας τον γιο του Roman, που παράτησε δεκαπέντε χρόνια πριν. Προσπαθεί να το ξαναβρεί με την βοήθεια της Rose, την κόρη του αφεντικού του, χωρίς να υποψιάζεται πως θα δημιουργήσει αναταράξεις στις ζωές αυτών των δυο εφήβων με νωπά αισθήματα.

M – Sara Forestier
France – 2016 – 100 min.
27/11/2020 – 20:00
με τους: Sara Forestier, Redouane Harjane, Jean-Pierre Léaud

Η Lila τραυλίζει και προτιμά να μένει σιωπηλή. Η Ζωή της θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει τον Mo, έναν χαρισματικό άνδρα, που αναζητά την αδρεναλίνη και την αγάπη. Ερωτεύονται παράφορα μα η Lila θα ανακαλύψει πως ο Mo έχει και αυτός μυστικά…

Lulu femme nue - Solveig Anspach
France – 2013 – 90 min.
11/12/2020 – 20:00
με τους: Karine Viard, Bouli Lanners, Claude Gensac

Μετά από μια συνέντευξη για πρόσληψη που πηγαίνει στραβά, η Lulu αποφασίζει να μη γυρίσει στο σπίτι και φεύγει αφήνοντας πίσω τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά. Δεν ήταν προμελετημένο, όλα γίνονται έτσι απλά. Προσφέρει στον εαυτό της λίγες μέρες ελευθερίας, μόνη, κάπου παραλιακά. Εκεί θα συναντήσει ανθρώπους που θέλουν και αυτοί να είναι στον κόσμο τους: τρεις καθοριστικές συναντήσεις που θα βοηθήσουν τη Lulu να ξαναβρεί τον εαυτό της.

Οι ταινίες προβάλλονται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.