Παρασκευές Σινεμά στο Γαλλικό Ινστιτούτο | Οκτώβριος 2022

Παρασκευές Σινεμά στο Γαλλικό Ινστιτούτο | Οκτώβριος 2022

Κάθε δεύτερη και τέταρτη Παρασκευή του μήνα, ραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να ανακαλύψετε μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά.

Προβολές Οκτωβρίου:

7/10/22: Σαγόνια (Mandibules), του Quentin Dupieux (77′ – 2021 – Γαλλία)
με τους David Marsais, Grégoire Ludig, Adèle Exarchopoulos

Ο Jean-Gab και ο Manu, δύο αγαθιάρηδες φίλοι, βρίσκουν μια τεράστια μύγα παγιδευμένη στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και αποφασίζουν να την εκπαιδεύσουν για να κερδίσουν χρήματα.


21/10/22 Η φυγή (La Traversée), της Florence Miailhe (84′ – 2021 – Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία)
με τις φωνές των: Emilie Lan-Dürr, Maxime Gémin, Arthur Pereira, Serge Avédikian

Ένα λεηλατημένο χωριό, μια οικογένεια σε φυγή και δύο παιδιά που χάνονται στο δρόμο της εξορίας… Η Kyona και ο Adriel προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτούς που τους κυνηγούν για να φτάσουν σε μια χώρα με πιο επιεικές καθεστώς. Κατά τη διάρκεια του μυητικού ταξιδιού τους, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, θα περάσουν από πολλές δοκιμασίες, φανταστικές και πραγματικές, για να φτάσουν στον προορισμό τους.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.