Παραμύθι Χωρίς Όνομα | Μουσικοθεατρική Παράσταση

Παραμύθι Χωρίς Όνομα | Μουσικοθεατρική Παράσταση

Ο γέρο- βασιλιάς Συνετός πεθαίνει και αναθέτει στον γιο του, τον νέο βασιλιά Αστόχαστο να κυβερνήσει τη χώρα. Ο βασιλιάς Αστόχαστος, η γυναίκα του βασίλισσα Παλάβω, οι βασιλοπούλες-κόρες τους Ζήλιω και Πικρόχολη, με τον αντικαγκελάριο και τους παλατιανούς συμβούλους ρίχνουν έξω τη χώρα, η οποία πτωχεύει και οι κάτοικοί της αναζητούν εργασία σε άλλες πατρίδες. Τότε αναλαμβάνει το βασιλόπουλο, ο γιος του Αστόχαστου,προτείνοντας σε όλους τους πολίτες να εργαστούν τίμια και ευσυνείδητα καλλιεργώντας την ίδια τους τη γη. Σ’ αυτή την πρωτοβουλία σύμμαχος του βασιλόπουλου είναι όλοι οι πολίτες, έτοιμοι να σταθούν στο πλευρό του, και να εργαστούν με εντιμότητα και ευσυνειδησία, προκειμένου η χώρα τους να ανασυγκροτηθεί και να γίνει μία νέα και υγιής πατρίδα για όλους.

Η ευαίσθητη συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, επίκαιρη όσο ποτέ, μας ταξιδεύει σε μία χώρα γεμάτη από φαντάσματα, μύθους και άγρια θηρία και ταυτόχρονα γεμάτη από χρώματα, φως και αγάπη για την πατρίδα μας, την πατρίδα της που τόσο πολύ αγάπησε, που τόσο πολύ πίστεψε σε εκείνη, που την ευεργέτησε και που για πάντα θα μείνει στα αυτιά όλων ο ήχος της αγάπης για μία κοινωνία ελεύθερη, γεμάτη από το φως και τη μαγεία των παραμυθιών της.

Η παράσταση είναι βραβευμένη από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού.

Θεατρική απόδοση - Σκηνοθεσία: Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια - Σχεδιασμός φωτισμών: Τάκης Μελίδης
Ζωντανά στη σκηνή: Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος - Ακορντεόν: Αλίκη Ζωγράφου
Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Ασημάκης, Αλίκη Ζωγράφου, Αγγελική Παντερμαλή, Νατάσα Παντερμαλή, Γιούλη Παπανελοπούλου, Άκης Συνετός, Ζωή Τριανταφυλλίδη

* Διάρκεια παράστασης: 70' (χωρίς διάλειμμα)
* €1 από κάθε εισιτήριο θα δοθεί στο ίδρυμα « H καρδιά του παιδιού».
* Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-3457904 και 6974646343

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.