Παραλήπτης Άγνωστος ξανά!

Παραλήπτης Άγνωστος ξανά!

Μια ευαίσθητη και λεπτή γραμμή χωρίζει δύο φίλους ή ένας ωκεανός και δύο ήπειροι. Ένας Γερμανός και ένας επίσης Γερμανός, αλλά πολιτογραφημένος Αμερικανός, εβραϊκής καταγωγής, από φίλοι καρδιακοί και συνεργάτες, καταλήγουν να αλληλοσπαράζονται ακριβώς την στιγμή που στη Γερμανία αναδύεται το φαινόμενο του ναζισμού και η περσόνα του Χίτλερ.

Δύο ηθοποιοί επί σκηνής (Δημήτρης Αγαρτζίδης και Αχιλλέας Βατρικάς), οι οποίοι ουσιαστικά δεν συναντιούνται ποτέ, ένα λιτό σκηνικό, με την έξυπνα δοσμένη σκηνοθετική ματιά της Νάντιας Φώσκολου και την σκηνογραφία της Μικαέλας Λιακατά.

Εξαιρετική ερμηνεία από τους δύο πρωταγωνιστές, από τους οποίους δεν μπορείς να αποσπάσεις την προσοχή σου με τίποτα. Στιβαρή και δεμένη απόδοση ενός έργου που διαπραγματεύεται την μεταβολή του ανθρώπου σε κτήνος, και την σταδιακή αποξένωση που προκαλούν τέτοιες αποκρουστικές κι εξοντωτικές για το ανθρώπινο είδος, «ιδεολογίες». Τελικά όμως που βρίσκεται το σωστό και που το λάθος;

Στους δύσκολους και ύπουλους καιρούς που διανύουμε, με την ολοένα αυξανόμενη ακροδεξιά προπαγάνδα να βρίσκει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο, η παράσταση είναι κόλαφος απέναντι σε ό,τι μας ενώνει και μας χωρίζει.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.