Παιχνίδια Ζευγαριών | Ζ. Μπινός & Γκ. Κανέ στην πιο έξυπνη κομεντί του καλοκαιριού

Παιχνίδια Ζευγαριών | Ζ. Μπινός & Γκ. Κανέ στην πιο έξυπνη κομεντί του καλοκαιριού

“Ο σκηνοθέτης Ασαγιάς και οι πρωταγωνιστές του αναρωτιούνται για την αξία της λογοτεχνίας και των βιβλίων στον σύγχρονο κόσμο... μια σοβαρή ταινία με μορφή σάτιρας”

 – Times, UK

Σύνοψη:
Ο Αλέν, ένας εκδότης βιβλίων αρνείται, για πρώτη φορά, να εκδόσει  το βιβλίο του Λεονάρντ. Ο εκδοτικός οίκος του Αλέν, προσλαμβάνει μια νεαρή γυναίκα, τη Λόρε, για να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή. Ο Αλέν κοιμάται με την Λόρε. Η γυναίκα του Αλέν, η Σελίνα, είναι ηθοποιός. Έχει σχέση με τον Λεονάρντ για χρόνια. Η γυναίκα του Λεονάρντ, η Βάλερι, είναι πολιτική σύμβουλος σε κόμμα της αριστεράς. Και δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ζωή του άντρα της.


Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Ο κόσμος μας αλλάζει. Πάντα άλλαζε. Η πρόκληση βρίσκεται στην ικανότητα μας να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά διακυβεύεται, ώστε να προσαρμοζόμαστε, ή και όχι. Η ψηφιοποίηση του κόσμου μας, και η μετατροπή του σε αλγόριθμους, είναι το σύγχρονο όχημα της αλλαγής που μας μπερδεύει και ταυτόχρονα μας κατακλύζει. Η ψηφιακή οικονομία παραβιάζει τους κανόνες και συχνά τους νόμους. Επιπλέον, αμφισβητεί ό,τι έμοιαζε σταθερό και δεδομένο σε μια κοινωνία. Ωστόσο είναι τόσο εύθραυστη. Αυτή η ταινία δεν προσπαθεί να αναλύσει τους μηχανισμούς αυτής της νέας οικονομίας, αλλά περισσότερο να παρατηρήσει πώς τα ερωτήματα που θέτει μας κλονίζουν, προσωπικά, συναισθηματικά, και, κάποιες φορές, χιουμοριστικά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.