Παιδική Σκηνή του θεάτρου Φούρνος: Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά | Μήλα, ζάχαρη, κανέλα

Παιδική Σκηνή του θεάτρου Φούρνος: Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά | Μήλα, ζάχαρη, κανέλα

Η παράσταση που ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο με δύο sold out παραστάσεις και δέχθηκε δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται στο θέατρο Φούρνος για 9η χρονιά.

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος, είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά και λίγο ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φοβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμη της φιλίας.

Κείμενο-Σκηνοθεσία Ελεάννα Σαντοριναίου
Βοηθός σκηνοθέτη Μαρίκα Τσουδερού
Σκηνικά Ευγένιος Αρβανιτάκης -Σοφιαλένα Ξεζωνάκη 
Πρωτότυπη μουσική Βαγγέλης Χατζηγιάννης Δημήτρης Σιφάκης 
Βοηθός σκηνικών Αλέξης Χατζηγιάννης 
Κούκλες Επιμέλεια Κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου 
Φωτογραφίες poster Χρήστος Συμεωνίδης 
Έντυπο υλικό Αλεξάνδρα Σφύρα 
Τεχνικός υπεύθυνος Φώτα Αποστόλης Τσατσάκος 
Ταμείο Επικοινωνία Αριάδνη Φωτοπούλου
Παίζουν Μιχάλης Ψαλίδας, Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Σε διπλή διανομή Ρωξάνη η Εύη Κολιούλη 
Άτρο ο Χρήστος Καραβέβας

Διάρκεια παράστασης 55 λεπτά

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης 

«Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά», είναι μια παράσταση για παιδιά 3-6,5 ετών. Μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού το οποίο είναι διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπούς κατοίκους της μικρής του πόλης. Εάν και η διαφορετικότητα του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο, το αγόρι, ντρέπεται για τα μαλλιά του, και η μόνη συντροφιά που έχει είνια ένα μικρό κουκλάκι που με τη φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβητσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τον (ψάξει) αναζητήσει. Σε ένα δάσος που κάθε πλάσμα είναι διαφορετικό τα μπλε μαλλιά του δεν φαντάζουν πρόβλημα, και καθώς ο Άτρο μπαίνει πιο βαθιά μέσα στο δάσος αναζητώντας τον φίλο του, δημιουργεί καινούριες αναπάντεχες φιλίες που δεν βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στην αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη σε έναν κοινό σκοπό.

Η ιστορία έαν και απλή στη δομή της για να είναι κατανοητή σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική (σχολική) ζωή των παιδιών. 

-Bullying 

-Ξεπερνώ τους φόβους μου

-Μαθαίνω να κάνω φίλους που είναι διαφορετικοί από εμένα 

Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 16η χρονιά.

Το έργο Μήλα Ζάχαρη Κανέλα απευθύνεται σε μικρά παιδιά, είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της, όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

Επιμέλεια Διασκευή Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή δοαλόγων Ευγενία Μαραγκού 
Κούκλες Άννα Σαντοριναίου
Σκηνικά Χρήστος Συμεωνίδης 
Μουσική πρωτότυπη ABC (Alternative Blues Company)
Φωτογραφίες Χρήστος Συμεωνίδης 
Έντυπο υλικό Αλεξάνδρα Σφύρα 
Τεχνικός υπεύθυνος Φώτα Αποστόλης Τσατσάκος 
Ταμείο Επικοινωνία Αριάδνη Φυτοπούλου
Παίζουν Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Σε διπλή διανομή Γιαγια Φαιδωνία η Εύη Κολιούλη 

Διάρκεια παράστασης 50 λεπτά 

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης 

Η παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί την έννοια της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και προσφοράς. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση.

Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει τη δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει τη μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα, η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.