«Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» και φέτος στο Τρένο του Ρουφ

«Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» και φέτος στο Τρένο του Ρουφ

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του παλατιού, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στη βασιλική κουζίνα μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες». Η παράσταση πραγματεύεται θέματα όπως η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αξία της συνεργασίας καθώς και την ανάγκη να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες. Το πρωτότυπο κείμενο της διαδραστικής αυτής θεατρικής παράστασης για παιδιά από 4-10 ετών, υπογράφουν οι -αναγνωρισμένοι πλέον στο χώρο του θεάτρου για παιδιά- συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη. Ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με… τρένο και βρίσκει τους ηθοποιούς ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής.

Παράλληλα, η απολαυστική αυτή περιπέτεια, που έγινε ιδιαιτέρως αγαπητή σε γονείς και παιδιά, έχει μεταφερθεί και σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ η ευφάνταστη πρωτότυπη μουσική της παράστασης κυκλοφορεί και σε cd.

Συντελεστές:
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Κακιούζη
Μουσική - Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου, Στίχοι: Έμη Σίνη
Φωτισμοί: Ελισσαίος Βλάχος & ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Παίζουν οι: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, Φίλιππος Τσαουσέλης

 

* Πληροφορίες- κρατήσεις: τηλ. 210 5298922 / 6937 604988 καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00