Ουρανός, η κοινή μας στέγη | Γιορτή για τους φίλους των αστεριών!

Ουρανός, η κοινή μας στέγη | Γιορτή για τους φίλους των αστεριών!

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η «σχεδία» και το «σχεδία home» γιορτάζουν την Πανσέληνο μαζί με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου, που φέτος πέφτει τη Δευτέρα 3 του μηνός, αποτελεί μια ιδιαίτερη βραδιά για τους «ρομαντικούς» της πόλης και τους λάτρεις των ουράνιων σωμάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν (σε μικρές ομάδες) το ολόγιομο φεγγάρι από την ταράτσα του «σχεδία home» με τη βοήθεια τηλεσκοπίου, αλλά και να μυηθούν στο μαγικό μας σύμπαν.  

Η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού και ο Δημήτρης Τσιμπίδας, αστροφυσικοί του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα έρθουν στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2 και θα στήσουν μια μικρή γιορτή για τους φίλους των αστεριών.

Η μαγευτική βραδιά θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των αστερισμών του καλοκαιρινού αττικού ουρανού και τη σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τους πλανήτες και τα ουράνια αντικείμενα που μπορούμε να παρατηρήσουμε την περίοδο του Αυγούστου.

Η βραδιά της πανσελήνου, όμως, δεν τελειώνει εκεί. Με τη βοήθεια του φορητού τηλεσκοπίου, που θα τοποθετηθεί στην ταράτσα του «σπιτιού της σχεδίας», οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» σε όσα προσφέρει η μοναδική αυτή αυγουστιάτικη νύχτα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.