ΑΝΑΒΟΛΗ | «Όταν Χορεύουν οι Go Go Dancers» | BOW Theater Group

ΑΝΑΒΟΛΗ | «Όταν Χορεύουν οι Go Go Dancers» | BOW Theater Group

Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το σκόρπισμα των ανθρώπων της σε ξένες πόλεις, δύο πρώην εραστές και πρώην Γιουγκοσλάβοι συναντιούνται στην Αθήνα. Στη δίνη μιας ερωτικής έλξης που ξυπνά, ανταλλάσσουν επιθυμίες, μυστικά και μνήμες. Το έργο πραγματεύεται μια προσωπική συνάντηση σε δημόσιο χώρο, στην οποία μία σημερινή νέα γυναίκα και ένας σημερινός νέος άντρας αξιολογούν τη ζωή τους παρουσία 2 go-go χορευτών. Όταν χορεύουν οι Go Go Dancers είναι σαν να χορεύουν τα αστέρια, ίσως. Όταν χορεύουν οι αισθήσεις. Είναι το σχόλιο στην εκκρεμότητα. Εκείνα που δεν λέγονται, παραδίδονται στην μουσική. Σαν alter ego. Σαν σκιές… μαζί. Δεν χορεύουν τανγκό ή βαλς, χορεύουν μοντέρνο χορό.

Όλοι λείπουν. Σκόρπισαν. Εσύ δεν είσαι εδώ. Πράσινος καναπές. Φως σε αλουμίνιο και πλέξι. Οι γυάλινες καμπύλες των ποτηριών. Τοπία εσωτερικού χώρου. Η γυναίκα χάνει τις αισθήσεις της. Κάθεται ακίνητη μέσα στο κόκκινο. Ο άντρας αντιστέκεται. Δύο πρώην εραστές. Ένταση στο στόμα. Παλεύουμε;

(απόσπασμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Έλενα Πέγκα
Σκηνοθεσία / Φωτισμοί: Τίνα Τζάθα
Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Γεωργακόπουλος
Γραφιστική Επιμέλεια: Κατερίνα Goya Τόπη
Ενδυματολογία / Μακιγιάζ: Μαριέτα Τζινιέρη
Φωτογραφία: Χριστίνα Τόπη, Je_on Papageorgiou
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρεγγίνα Ιωαννίδου
Trailer: Angelis Films Ltd & PiKon Photography
Κατασκευές: Μέμος Δημητρακόπουλος
Παραγωγή: Bow Theatre Group
Βοηθός Παραγωγής: Θέατρο Δεκατέσσερα
Παίζουν οι: Μαρία Κεσίλογλου, Άρης Ηλίας Τοπαλόγλου
Χορεύουν οι: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Santa Maria
Στο πιάνο η: Φωτεινή Καλαβριζιώτη

*Ευχαριστούμε τους: Θέατρο Δεκατέσσερα, Ginger Creepers Theater Band, Μαρία Αγγέλου, Βασίλη Βασιλάκη, το Προβάδικο… και τους φίλους μας για την στήριξη και την αγάπη τους.

**Ευχαριστούμε επίσης την κ. Έλενα Πέγκα, συγγραφέα του έργου, για την παραχώρηση των δικαιωμάτων της παράστασης.

*Για τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων, ειδικές τιμές και ομαδικά: 698 286 2392

BOW Theater Group

Η ομάδα BOW συστήθηκε στο κοινό το 2018, με ιδρυτικά μέλη τις ηθοποιούς Τίνα Τζάθα και Κάλλυ Κυριακού, και ξεκίνησε δυναμικά τα πρώτα χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι. Tα μέλη και οι συντελεστές έχουν κοινές αφετηρίες και προσλαμβάνουσες. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες που σκοπό έχουν να αναπτύξουν μία κοινή γλώσσα και πορεία στον χώρο. Ομάδα ανοιχτή στις αλλαγές και τον συνδυασμό διαφόρων τεχνών. Άρχισε την πορεία της με το έργο «Χρωματιστές Γυναίκες» του Β. Ζιώγα το 2018 σε περιοδεία στην Θεσσαλονίκη, Ικαρία και συμμετείχαν σε δύο φεστιβάλ στην Αθήνα, στο «Φεστιβαλ Βαλίτσας» του Θεάτρου OLVIO και στο 7ο Handmade and Recycle Festival του Τεχνοχώρου Φάμπρικα στου οποίου το διαγωνιστικό μέρος απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.