Ορατές και αόρατες αναπηρίες στην εποχή της Covid-19

Ορατές και αόρατες αναπηρίες στην εποχή της Covid-19

Οι προκλήσεις της πανδημίας για άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες, θα τεθούν στο επίκεντρο της επόμενης ομιλίας του καινοτόμου θεσμού Cafe Scientifique, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, τη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 19:00 με ομιλήτρια την κα Μαρία Δροσινού-Κορέα.

H πανδημία αποτελεί πρόκληση για όλη την κοινωνία στην εποχή της Covid-19, πόσο μάλλον για εκείνους που έχουν πιστοποιηθεί με ορισμένη αναπηρία, στο ευρύ φάσμα των αποτυπώσεων των αναπηριών, σύμφωνα με τα ταξινομικά συστήματα. Η συζήτηση αυτή, θα ασχοληθεί με το πώς οι σοβαρές παθήσεις επηρεάζουν όλους τους ανθρώπους, με ή χωρίς αναπηρία. Βεβαίως, αυτές εκτιμώνται τόσο από το ίδιο το άτομο - φορέα μιας αναπηρίας, όσο και από την οικογένεια και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του, όπως οι θεραπευτές και οι εκπαιδευτικοί. Τέλος, θα γίνουν συνοπτικές αναφορές στις αόρατες αναπηρίες, και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με την τεχνική του κοινωνικού κύκλου.

Η Μαρία Δροσινού – Κορέα είναι διδάκτορας κλινικής ψυχολογίας, ειδική παιδαγωγός, και επίκουρη καθηγήτρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εργάζεται περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην ειδική αγωγή και έχει υπηρετήσει το αντικείμενο από τη θέση της παρέδρου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο από το 2000-2011. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Η "διά" της ειδικής αγωγής πρόταση εκπαίδευσης των παιδιών και νέων με ιδιαιτερότητες» (2017) και «Εγχειρίδιο ειδικής αγωγής και αφηγήματα εκπαίδευσης» Πάτρα, OPPORTUNA, (2020).
Στοιχεία Επικοινωνίας: drossinou@hotmail.com, drossinou@uop.gr

* H ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω zoom. 
* Για να τhν παρακολουθήσετε συνδέεστε στο σχετικό σύνδεσμο που δίνεται στο site και στη σελίδα στο facebook.

Περισσότερα για το Cafe Scientifique
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός Cafe Scientifique, προσκαλεί τους φίλους της γνώσης για να τους μυήσει σε σημαντικά επιστημονικά θέματα. Οι ομιλίες πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, διαδικτυακά, μέσω zoom. Πρόκειται για θεσμό που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό και προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cafe Scientifique στην Ελλάδα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δρ. Λίλα Κουμάντου στο email: cafesci.gr@gmail.com και για να δείτε προηγούμενες ομιλίες κατευθυνθείτε στο site του Bodossaki Lectures on Demand.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.