Open studio | The Lighthouse art space

Open studio | The Lighthouse art space

Το The Lighthouse Artspace ανοίγει τις πόρτες του και σας προσκαλεί στο πρώτο open studio που θα γίνει την Παρασκευή 24.06.22 στις 19.00 στην οδό Σοφοκλέους 52, Καλλιθέα.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι : Κοράλλια Κρικελλή (art and fashion), Ορφέας Μπάτσιος (ζωγραφική), Κρίστη Μπουτσάι (ζωγραφική) 

Κοραλία Κρικελλή

Η Κοραλία Κρικελλή γεννημένη το 1994 στο Αγρίνιο, μετακομίζει στην Αθήνα το 2012 για να συμμετάσχει στις εισαγωγικές εξετάσεις του εικαστικού τμήματος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Κατά την περίοδο των ακαδημαϊκών σπουδών της παρακολουθεί εργαστήρια με κατευθύνσεις τη Ζωγραφική και την Κεραμική. Την γοητεύουν όμως η τέχνη της Χαρακτικής και του Ψηφιδωτού, οι οποίες αποτελούν ειδικότητα της μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών της. Η ενεργός παρουσία της στον χώρο της τέχνης ξεκινάει το 2017 με την συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα. Η γνώση των τεχνικών της Χαρακτικής και του Ψηφιδωτού, με αφορμή την πτυχιακή της εργασία, την οδηγούν τον Ιούνιο του 2019 στη δημιουργία μιας σειράς εικαστικών έργων με τίτλο The Missing Piece (Το Κομμάτι που λείπει) βασισμένη στο συνδυασμό των δύο τεχνών ο οποίος την χαρακτηρίζει έντονα. Η παρουσίαση των έργων της εντυπωσίασε το κοινό και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Το 2020 δημιουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών θεατρικές μάσκες για την παράσταση με τίτλο «Μεταμόρφωση» του Franz Kafka σε σκηνοθεσία του Τάσου Σαγρή. Η εικαστική ματιά στις σχεδιασμένες μάσκες δίνει θεατρική δύναμη στην επιτέλεση των ηθοποιών και μένει χαραγμένη στη μνήμη του θεατή. Οι πολύ θετικές κριτικές της παράστασης σημειώνουν την ιδιαίτερη συνεισφορά της. Η Κοραλία Κρικελλή πραγματοποιεί σεμινάρια κεραμικής σε τμήματα ενηλίκων και μαθήματα ζωγραφικής σε τμήματα ανηλίκων στην Αθήνα. Το 2021 ξεκίνησε να πειραματίζεται με την τέχνη του ενδύματος δημιουργώντας κοστούμια για τηλεοπτικές παραγωγές. Το τελευταίο έτος εργάζεται ως ενδυματολόγος σε τηλεοπτικές παραγωγές, φωτογραφίσεις και διαφημιστικά. Στο open studio θα παρουσιάσει την τρέχουσα συλλογή ρούχων της με τίτλο ΑΕΝΑΟ η οποία δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να εκφράσει πως η τέχνη είναι ένας ατέρμονος κύκλος που δεν θα πάψει ποτέ να κυλά.

Ορφέας Μπάτσιος

Ο Ορφέας Μπάτσιος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τα ακαδημαϊκά έτη 2014-2020. Παρακολούθησε το Γ’ Εργαστήριο ζωγραφικής, με διευθυντή εργαστηρίου τον κ. Μάριο Σπηλιόπουλο και το εργαστήριο ψηφιδωτού με διευθύντρια εργαστηρίου την κ. Δάφνη Αγγελίδου. Παρουσίασε την πτυχιακή του εργασία τον Ιούνιο του 2020, στην ΑΣΚΤ Αθήνας στην αίθουσα “Νίκος Κεσσανλής” με την ενότητα ζωγραφικών έργων όπου τιτλοφορήθηκε “Το Γένος Άτι”. Η ζωγραφική του Ορφέα Μπάτσιου είναι παραστατική, με εξπρεσιονιστική γραφή και συνήθως αναπαριστά ανθρώπινες μορφές και την σχέση τους με τα ζώα, βάζοντας τον θεατή να αναλογιστεί την ταύτισή τους σαν ένα δεύτερο ανάγνωσμα του έργου ανάλογα με το θέμα που θέλει να σχολιάσει την εκάστοτε περίοδο. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Μπουτσάι Κρίστη

Η Μπουτσάι Κρίστη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τον Σεπτέμβρη του 2019 με υπεύθυνο καθηγητή τον Παντελή Χανδρή. Η πτυχιακή εργασία της έφερε τον τίτλο “zogj shtegtare” όπου από την αλβανική γλώσσα μεταφράζεται ως “αποδημητικά πουλιά”. Με το έργο αυτό πραγματεύεται έννοιες που αφορούν την απομάκρυνση των ανθρώπων από έναν τόπο, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αφού αποφοίτησε η εικαστική της δουλειά παίρνει μια διαφορετική πορεία.Το μέσω της γίνεται η ζωγραφική, το υλικό της γίνεται το ακρυλικό και οι μαρκαδόροι. Τα χρώματα πλέον αρχίζουν να κυριαρχούν στους καμβάδες της και η θεματολογία των έργων στηρίζεται στον αυθορμητισμό, την φαντασία, σε ιστορίες που προκύπτουν, ακόμη και από λογοπαίγνια που φέρνουν στην επιφάνεια την δημιουργία νέων χαρακτήρων. Η δουλειά της είναι επηρεασμένη από pop art, street art, doodling, comic και cartoons.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.