ONLINE IMPROV SHOW για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

ONLINE IMPROV SHOW για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Η ομάδα θεάτρου «θέατρο εΦ» παρουσιάζει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 20:30 ένα improv show μέσω διαδικτύου. Μια παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού, χωρίς σενάριο, χωρίς σκηνικά αντικείμενα, με τις ιδέες και τις προτάσεις του κοινού να αποτελούν το σενάριο, τις ανατροπές και τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν!

Οι καιροί που διανύουμε είναι σίγουρα δύσκολοι. Ως ομάδα θεάτρου προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική μας δράση εν μέσω του εγκλεισμού μας. Πειραματιζόμενοι με διάφορες τεχνικές του improv, αναπτύξαμε ένα σύστημα διαδικτυακού κωμικού αυτοσχεδιασμού, δηλαδή ένα θέατρο διαδικτύου χωρίς σενάριο. Σκοπός της δράσης μας ήταν να γεφυρώσει το αντικειμενικό χάσμα μεταξύ μας, δημιουργώντας ένα κοινό διαδικτυακό τόπο δράσης, καθώς και να ενθαρρύνει την καλή μας διάθεση κόντρα στη ρουτίνα του εγκλεισμού!

Σε αυτό το θέατρο κωμικού αυτοσχεδιασμού «από το σπίτι», ο κάθε ηθοποιός συμμετέχει από τον προσωπικό του χώρο, ενώ η κάθε σκηνή της παράστασης είναι μοναδική και προκύπτει εκείνη τη στιγμή με προτάσεις τις οποίες λαμβάνουμε από το κοινό. Σε αυτή την παρουσίαση, αντί αντιτίμου παράστασης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια συνεισφορά για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», οι πωλητές του οποίου προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η δωρεά αυτή είναι μια συμβολική κίνηση προς την εξάλειψη της ανέχειας, αλλά και πρακτική ενίσχυση των ατόμων που στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από εμάς. Είναι μία ευκαιρία μέσω της τέχνης (της δημιουργίας ή παρακολούθησής της) να συμβάλλουμε και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξή μας.

Οι δωρεές θα γίνονται απευθείας στους λογαριασμούς της Διογένης ΜΚΟ («Σχεδία») κατά τη διάρκεια του show. Οι λογαριασμοί θα είναι διαθέσιμοι στην αντίστοιχη εκδήλωση, τόσο πριν όσο φυσικά και κατά τη διάρκεια του show. To show θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από τη σελίδα της ομάδας «θέατρο εΦ».
Ας αυτοσχεδιάσουμε λοιπόν, ελάτε να μας βοηθήσετε και όλοι μαζί ας βοηθήσουμε!

Virtual stage improvisers:
Ηλίας Βοσκάκης,
Ιωάννα Ζέρβα,
Μαρία Ιωσηφίδου,
Κωνσταντίνα Κουτσαφτάκη,
Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου,
Μάριος Παραδείσης,
Γιωργής Σφυρής
Συντονισμός-Παρουσίαση:
Αρετή Μακρολειβαδίτη

Λίγα λόγια για το improv

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο (improvisational theater) είναι μια μοναδική μορφή θεατρικής τέχνης, στην οποία οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν ολόκληρη την παράσταση επί σκηνής, χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει πρόβες, χωρίς σενάριο και χωρίς σκελετό. Το έργο δημιουργείται επί τόπου, βασισμένο στη σχέση μεταξύ των ηθοποιών, την επινοητικότητα και την φαντασία τους, και είναι συνήθως κωμικού χαρακτήρα.
Μία από τις βασικές αρχές του improv είναι η συνθήκη «ναι και…». Στο improv δεχόμαστε και χτίζουμε το λόγο μας και τις σκηνές μας πάνω σε ό,τι προταθεί επί σκηνής, είμαστε πάντα «εκεί» και δεν απορρίπτουμε τίποτα, δίνουμε πρώτα για να λάβουμε μετά.

Ποια είναι η «Σχεδία» και η Διογένης ΜΚΟ
Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά αποκλειστικά στους δρόμους της πόλης από συνανθρώπους μας οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό έστω έσοδο για να καλύψουν κάποιες από τις πιο βασικές τους ανάγκες. Επιπλέον, μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων (όπως η ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, οι κοινωνικές περιηγήσεις «Αόρατες Διαδρομές», το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ» κ.λπ.), φροντίζει για την ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση, επανένταξη και, εντέλει, τη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης, σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε ακραίες μορφές.
Περισσότερα: www.shedia.gr

Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Μια από τις βασικές δράσεις της «Διογένης» είναι και η έκδοση του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.