Ονείρου χώρος | Ασπασία Μπούρχα

Ονείρου χώρος | Ασπασία Μπούρχα

Η γκαλερί ArtZone42 παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ασπασίας Μπούρχα με τίτλο «Ονείρου χώρος».

Το καλλιτεχνικό της έργο χαρακτηρίζεται από έντονες προοπτικές και δισδιάστες αποτυπώσεις χώρων και σκηνικών απεικονίζοντας ονειρικά τοπία, ατμοσφαιρικά, αποδωσμένα με έντονο συμβολισμό. Το ίδιο χωρίζεται σε τρεις φάσεις, όπου η πιο πρόσφατη καταλήγει σε αυτή την έντονη προοπτική, θυμίζοντας De Chirico, σε σκηνικά που μοιάζει ο χρόνος να επιβραδύνει συνεχώς.

 

Αρχική της έμπνευση αποτέλεσε η ποιητική συλλογή του Ελύτη «Μαρία Νεφέλη», ενώ στα τελευταία της έργα πρόσθεσε αρκετά από τα δικά της προσωπικά, βιώματα. Παντρεύοντας μεικτές τεχνικές από ακρυλικά και κολάζ, γίνεται αναφορά στη Μητέρα – Γη - Φύση και στις αντιξοότητες που ο πλανήτης αντιμετωπίζει, καθώς επίσης και στα ανθρώπινα φύλα που κατοικούν πάνω σε αυτόν, τα οποία συνυπάρχουν έχοντας επίγνωση της διαφορετικότητά τους.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Ασπασία Μπούρχα σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητές τους Μαυροείδη, Μόραλη, Μυταρά και Λαμπράκη - Πλάκα. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Εικαστικών σε Γυμνάσια και Λύκεια και συνεργάστηκε ως εκπαιδευτικός με το Κέντρο Μελετών Ακρόπολης υπό την εποπτεία της κ.Χατζηασλάνη. Το βιβλίο με θέμα Ακρόπολη και Εκπαίδευση περιέχει δουλειά της και εκτίθεται στο πωλητήριο του Μουσείου. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και μετείχε σε διάφορες ομαδικές. Έχει επίσης εικονογραφήσει ποιητικές συλλογές και παραμύθια.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.