Ομαδική έκθεση "The Future of the Past"

Ομαδική έκθεση "The Future of the Past"

Παγκόσµιο σύµβολο του Κλασικού Πνεύµατος και της Δηµοκρατίας διαµέσου των αιώνων, ορατή σχεδόν από κάθε σηµείο της πόλης της Αθήνας, η Ακρόπολη συνεχίζει να αποτελεί πηγή έµπνευσης και αναφοράς για τους Έλληνες σύγχρονους εικαστικούς. Ταυτόχρονα ωστόσο, αποτελεί και θύµα άκρατης εµπορευµατοποίησης.

Άλλοτε µε ποιητική ευαισθησία και άλλοτε µε βιτριολικό χιούµορ αλλά πάντα σε απόσταση ασφαλείας από µια φολκλορική και περιοριστική ειδωλοποίηση του αρχαίου µνηµείου, οι Farida El Gazzar, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ράνια Μπέλλου, Βασίλης Μπαλάσκας, Αντώνης Ντόνεφ, Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Χατζηασλάνης διερευνούν µε ευρηµατικό τρόπο την κοινωνικο-πολιτική δυναµική και τη συµβολική αξία της Ακρόπολης και του κεντρικού µνηµείου της, του Παρθενώνα. Ο τελευταίος είναι απτό παράδειγµα πώς η τελειότητα µπορεί να επιτευχθεί µέσα από τη συµµετρική αναλογία «ατελειών».

Με ποιους τρόπους εγγράφεται ένα τόσο δυνατό σύµβολο όχι µόνο στην ελληνική ψυχή, αλλά και στο συλλογικό ασυνείδητο- σε περιόδους κρίσης; Πώς µπορεί να επαναπροσδιοριστεί στη σύγχρονη ιστορία;

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.