Ομαδική έκθεση Re-Imagine | Imagine Visual Arts

Ομαδική έκθεση Re-Imagine | Imagine Visual Arts

Την Πέμπτη 28 Απριλίου ένας μετεωρίτης τέχνης «σκάει» στην Παιανία, στο νέο χώρο τέχνης  Imagine Visual Arts, ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη.

Στην έκθεση με τίτλο Re-Imagine συμμετέχουν οι εικαστικοί Βασίλης Αλεξάνδρου, Έλλη Βέλλιου, Νίκος Γυφτάκης, Γωγώ Ιερομόναχου, Βασίλης Καβουρίδης, Χάρης Κοντοσφύρης, Έλενα Κυρκιλή, Κλεονίκη Μαραγκού, Ελεάννα Μαρτίνου, Λένα Μορφογένη, Παναγιώτης
Νέζης, Διονύσης Παππάς, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αριστείδης Πατσόγλου, Λία Πέτρου, Αποστόλης Φιλίππου, Μάριος Φούρναρης, Στάθης Φώτης και η ομάδα Pulvis Umbra (Μάριος Αντωνιάδης, Κώστας Ζιρίδης, Στέργιος Σαμσάκης, Κώστας Φιλίππου).

Την επιμέλεια φέρει η Ιστορικός Τέχνης ΕΚΠA, Ελένη Γατσά.

Ο Harvey Fierstein (Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός) έχει πει ότι «η τέχνη έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει, να φωτίζει, να εκπαιδεύει, να εμπνέει και να παρακινεί». Με έμπνευση από την παραπάνω ρήση, η θεματική της έκθεσης Re-Imagine ορίζεται ως «μια αλλαγή στη μορφή, την εμφάνιση ή την ιδέα» με συνώνυμα όπως επαναπροσδιορισμός, τροποποίηση, μετατροπή, μεταμόρφωση.
Μέσα από παρεμβάσεις και μια σειρά από μεταμορφώσεις, όλοι οι εκθέτες καλλιτέχνες επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά και τις αφηγηματικές δυνατότητες διαφόρων υλικών όπως το ύφασμα, το σκυρόδεμα, το ξύλο, η κεραμική, το χαρτί, οι ρητίνες κλπ. για να
μετατρέψουν υλικά και ιδέες σε νέες πραγματικότητες.

Καθοδηγούμενο από την επιθυμία επικοινωνίας μέσω μεταβαλλόμενων διαδικασιών, το ίδιο το μήνυμα της αλλαγής έγινε παράλληλα το μέσο του κάθε δημιουργού. Σε ένα κοινωνικό κλίμα όπου δίνεται μεγάλη σημασία σε παράγοντες όπως η αυτοκατασκευή και η ανακύκλωση με αισθητικές αξιώσεις, η έκθεση επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα για την αξία και τη σημασία της υλικότητας στη σημερινή εποχή.

Οργάνωση: GR COLLECTORS - IMAGINE VISUAL ARTS

Στην Imagine Visual Arts υποστηρίζουμε καλλιτέχνες παρέχοντας τους ένα χώρο προβολής της δουλειάς τους, με έμφαση στη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με χώρους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παρουσιάζοντας
ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μουσειακής ποιότητας καλλιτεχνών που εργάζονται σε όλα τα μέσα των εικαστικών τεχνών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.