Ομαδική έκθεση «Omphalos» στην Art Appel Gallery

Ομαδική έκθεση «Omphalos» στην Art Appel Gallery

Ομαδική έκθεση 

Παναγιώτης Νέζης
Κατερίνα Ριμπατσιού
Σοφία Παπαδοπούλου
Κλεονίκη Μαραγκού
Λένα Μορφογένη

Who' s afraid of the OMphalos?

Come, my friends
Tis not too late to sekk a newer world

Ulysses by Alfred, Lord Tennyson

Σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο, ο Δίας έστειλε δύο αετούς να πετάξουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και να συναντηθούν στο κέντρο του κόσμου.
Ο θεός του Ολύμπου σημάδεψε την τοποθεσία αυτή με έναν βράχο, τον οποίο ονόμασε ΟΜΦΑΛΟ. 
Η λέξη ΟΜΦΑΛΟΣ προέρχεται από την λέξη ΟΜΦΗ, που σημαίνει θείκή φωνή, χρησμός, που δίνεται από το εσωτερικό ιερού τόπου (μαντείο). Αυτό αποτέλεσε τη μήτρα της δημιουργίας που είναι αιώνια, γόνιμη, άφθαρτη και αδέσμευτη.
Η αρχέγονη αυτή μήτρα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικής δράσης, υπενθιμίζοντας το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη και βούληση των ανθρώπων, που υπερέχει του φόβου, διευρύνοντας τη συνειδητότητα τους.
Με αυτήν την εικαστική πρόταση οι καλλιτέχνες - ο καθένας με την προσωπική του γραφή-επιχειρούν να παρουσιάσουν τον ΟΜΦΑΛΟ σαν ένα Πύργο που εμπεριέχει την καλλιτεχνική δημιουργία και δράση.

 Maurizio Morucci 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.