Οµάδα ΦOΖ | Έκθεση Φωτογραφίας In.No.Time

Οµάδα ΦOΖ | Έκθεση Φωτογραφίας In.No.Time

Εικόνες σε χαρτί, εικόνες σε κίνηση, στρώματα χρώματος που κάλυψαν με αυθάδεια την “τοιχογραφία της μνήμης”.

Η Φωτογραφική Ομάδα ΦΟΖ παρουσιάζει μια έκθεση για τις ανθρώπινες σκιές και τα αποτυπώματα που άφησαν στον χώρο και τον χρόνο, σ’ ένα κτήριο που κάθε ρωγμή του αφηγείται και μια ιστορία.

Συμμετέχουν: Έλενα Αποστολίδου, Γιάννης Γαβριήλ, Γιώργος Γαβριήλ, Βασίλης Γόνης, Νέλλη Κολυβοδιάκου, Γιώργος Λαθύρης, Χρήστος Μαρκαντώνης, Άρης Μιχαλόπουλος, Αλέξανδρος Μπινόπουλος, Άννα Τζόγια.

Εγκαίνια: Τρίτη 12/06, 7.30 μ.μ. 

Η Φωτογραφική Ομάδα ΦOΖ δημιουργήθηκε το 2002 από απόφοιτους τού διετούς σεμιναρίου φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου. Αποτέλεσε τη συνέχεια του “Club Aποφοίτων” των τμημάτων στα οποία δίδασκαν ο Νίκος Δημολίτσας και ο Νίκος Ανδρικόπουλος και υπήρχαν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80.
Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η ομάδα διοργάνωσε σημαντικά workshops, όπως αυτό με τον φωτογράφο Larry Towell (Magnum Photos) αλλά και σεμινάρια θεωρίας της τέχνης.
Πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών με την παρουσία σκηνοθετών όπως του Δήμου Αβδελιώδη, του Γιάννη Οικονομίδη, του Νίκου Γραμματικού και άλλων. Έγιναν επίσης συναντήσεις και κοινές παρουσιάσεις με άλλες φωτογραφικές ομάδες της Αθήνας.
Η ΦOΖ διοργανώνει στο χώρο της παρουσιάσεις των μελών της και άλλων φωτογράφων, αφιερώματα σε μεγάλους, σημαντικούς και αγαπημένους φωτογράφους, καθώς και προβολές ντοκυμαντέρ και ταινιών. Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η διαρκής γνωριμία με το καλλιτεχνικό έργο σύγχρονων δημιουργών και η διαρκής επαφή με τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις τάσεις της εποχής.
Η ομάδα από τις αρχές τού 2016 εκδίδει το “Foz.ine”, ένα φωτογραφικό φανζίν σε περιορισμένη κυκλοφορία.