Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα | Ιόλη Ανδρεάδη

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα | Ιόλη Ανδρεάδη

Συνέντευξη της Μελίνας Θεοχαρίδου στο deBόp

Μπορεί άραγε μια παράσταση να σε συγκινήσει; Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί όμως μια παράσταση να συγκινήσει όλους τους θεατές; Πάλι η απάντηση είναι ναι, εάν πρόκειται για την παράσταση «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα».

Η ηρωίδα αφηγείται την ιστορία της μητέρας της, όπως την έζησε εκείνη από τα επτά της, όταν η μητέρα της έκανε την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας μέχρι τα 37 της, όταν  αυτή τελικά πέθανε. Μονόλογος που όμως διανθίζεται από διαδραστικές σκηνές (ναι, το κοινό συμμετέχει ενεργά στην παράσταση!). Μια λίστα, λοιπόν, γίνεται το μέσο για να νικήσει η (μικρή) Μελίνα την κατάθλιψη, που της στερεί τη μητέρα της.

Γέλιο και κλάμα εναλλάσσονται ταχύτατα, χαρά και λύπη πάνε χέρι-χέρι καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Κι όταν τελειώνει αυτό το ταξίδι, ο καθένας νιώθει λυτρωμένος, απελευθερωμένος από ό,τι τον βάραινε.

Ένα έργο-ύμνος στη ζωή. Ένα έργο που δείχνει πως η ευτυχία κρύβεται σε όλα τα καθημερινά, απλά σχεδόν αμελητέα πράγματα. Κι ας μην τους δίνουμε την αξία που τους πρέπει.

Ένα τεράστιο μπράβο στην ηθοποιό-«αθλήτρια» Μελίνα Θεοχαρίδου. Γιατί το έργο είναι μαραθώνιος αντοχής. Αντοχής απέναντι στις δυσκολίες της ίδιας της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός χώρος - Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου
Μια παραγωγή της OliviosK Παραγωγές
--

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.