Οι Trisomie 21 πάνε Αθήνα!

Οι Trisomie 21 πάνε Αθήνα!

Trisomie 21: αλλιώς Τρισωμία 21 ή Τρισωμία G, (το γνωστό σε όλους μας σύνδρομο Down) σύμφωνα με την wikipedia, περιγράφει μία χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών. Αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης και αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους.

Τα αδέλφια Philippe και Hervé Lomprez, από τη Λιλ της Γαλλίας, δημιουργούν τη μουσική τους περσόνα Trisomie 21 το 1981. Ήδη από τα πρώτα τους βήματα, εκπροσωπούν το γαλλικό coldwave, προγενέστερο «ξαδερφάκι» του darkwave, με την απαραίτητη ισορροπία «σκοτεινού» post-punk και του έντονα electro-pop χαρακτήρα.

Η αρχή του «κακού» έγινε και κυκλοφόρησε το 1983, υπό τον διακριτικό τίτλο "Le repos des enfants heureux", λαμβάνοντας θερμή υποδοχή από κοινό και media, ιδίως εκτός συνόρων. Ακολούθησαν περιοδείες και επιτυχίες που τους καθιέρωσαν, ως τη θρυλική μπάντα που γνωρίζουμε σήμερα!

Με αφορμή το "Elegance Never Dies"  που κυκλοφόρησε το 2017, η Αθήνα αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό Νέας Υόρκης και Στοκχόλμης, στο πλάισιο της παγκόσμιας περιοδείας τους. Οι Τ21 θα δώσουν μία και μοναδική εμφάνιση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως headliners στο «ιερό» του Temple! Save the date!

Ακόμη ένας λόγος  που δεν γίνεται να χάσεις αυτό το live είναι ο William Maybelline, Qual  είναι το solo project του, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε από τους Lebanon Hanover!

Μαζί τους οι Waiting for Words, η rock, pop, new wave και electrodark κολεκτίβα και οι νεοσύστατοι  Data Fragments!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.