ΑΝΑΒΟΛΗ | Οι Πέρσες του Αισχύλου | Νέα σειρά παραστάσεων στην Αθήνα

ΑΝΑΒΟΛΗ | Οι Πέρσες του Αισχύλου | Νέα σειρά παραστάσεων στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται στην Αττική λόγω COVID-19, ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις από 24/9 έως και 4/10.

Οι Πέρσες (472 π.Χ.) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.

Χωρίς θριαμβολογίες και κομπασμούς και με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση, ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον, με οδηγό την αλαζονεία, ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας, με την έπαρσή του, θεούς και ανθρώπους.

Μετάφραση - Μετρική διδασκαλία Θ. Κ. Στεφανόπουλος
Σκηνοθεσία Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά Αλέγια Παπαγεωργίου
Κοστούμια Εύα Νάθενα
Μουσική Γιώργος Πούλιος
Χορογραφία - Επιμέλεια κίνησης Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη Νουρμάλα Ήστυ

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκος Καραθάνος, Λυδία Κονιόρδου, Κώστας Κουτσολέλος, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αναστάσης Λαουλάκος, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιώργος Μαυρίδης, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννος Περλέγκας, Αλμπέρτο Φάις

Χώροι και Ημερομηνίες παραστάσεων:

Τετάρτη 9 έως και Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου & Πέμπτη 1 έως και Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 21:00 - Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παππά», Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο

Τρίτη 15 & Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, 20:30 - Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.