Οι Νέοι της Όπερας: Καπουλέτοι και Μοντέκκοι

Οι Νέοι της Όπερας: Καπουλέτοι και Μοντέκκοι

Η θερινή παραγωγή των Νέων της Όπερας που θα ανέβει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ είναι οι Καπουλέτοι και Μοντέκκοι, σε μουσική Βιντσέντζο Μπελλίνι και λιμπρέτο Φελίτσε Ρομάνι.

Η αγαπημένη ρομαντική όπερα, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1830 στη Βενετία, αντλεί το θέμα της από αναγεννησιακές ιταλικές πηγές και ελάχιστα από τον Σαίξπηρ.

Η όπερα στο πρώτο της ανέβασμα γνώρισε άμεση επιτυχία και αυτό οδήγησε σε μια πορεία 18 χρόνων στις σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής, με πρωταγωίστριες του διαμετρήματος της Μαρίας Μαλιμπράν.

Η ΕΛΣ ανέβασε το έργο σε παραγωγή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη σεζόν 2015/16.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι Nέοι της Όπερας" ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 με στόχο να δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία εντός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής νέοι καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους διαδρομής. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δοκιμάζονται σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας και λαμβάνουν μέρος έως και σε τρεις παραγωγές όπερας ανά καλλιτεχνική περίοδο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.