«Οι μουσικές είναι εδώ!» για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

«Οι μουσικές είναι εδώ!» για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού για την Πανσέληνο του Αυγούστου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:30, με τίτλο: «Οι μουσικές/οί είναι εδώ!» - Μια μουσική υπόμνηση στα πανηγύρια του Αυγούστου.

Τα καλοκαιρινά πανηγύρια, ιδιαίτερα του Αυγούστου, είναι μια κορυφαία στιγμή για κάθε τοπική κοινότητα και σημεία αναφοράς για όλους όσους αναζητούν μια αίσθηση του «ανήκειν» στους τόπους καταγωγής τους. Είναι συχνά ο λόγος και η αφορμή που κάθε Αύγουστο επιστρέφουμε στα χωριά μας. Η μουσική και ο χορός αποτελούν τις πιο δυναμικές συνιστώσες του πανηγυριού και την κορύφωση της εορταστικής διαδικασίας. 

Τη φετινή χρονιά, οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει ο covid 19 επηρεάζουν και τα καλοκαιρινά, τοπικά πανηγύρια. Με αυτή την αφορμή, το Μουσείο προσκαλεί το κοινό σε μία μικρή μουσική αναφορά στα πανηγύρια του Αύγουστου, φιλοξενώντας καταξιωμένους μουσικούς.

Συμμετέχουν οι: Γιώργος Μαρινάκης - βιολί, Σταυρούλα Δαλιάνη - τραγούδι, Ηλίας Μαυρίκης – λαούτο και Λάζαρος Ακριβόπουλος - κρουστά, που με πρωταγωνιστή το βιολί, επιλέγουν να κινηθούν στα διαφορετικά ηχοχρώματα του ελληνικού μουσικού ρεπερτορίου, από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία στα νησιά του Αιγαίου, αγγίζοντας μουσικές στιγμές του πανηγυριού - από τα καθιστικά, εναρκτήρια καλωσορίσματα, στη μουσική κορύφωση και τον αποχαιρετισμό - σε μια «πανηγυρική», βραδιά με «ποιητική» συμπύκνωση.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.