ΑΝΑΒΟΛΗ | Οι ManoucheDrome trio στο café του Νομισματικού

ΑΝΑΒΟΛΗ | Οι ManoucheDrome trio στο café του Νομισματικού

Οι ManoucheDrome έχοντας δημιουργήσει πολλά project σε σχέση με το ιδίωμα της gypsy jazz επιστρέφουν στην καρδιά της manouche, στη βάση, στην εποχή του 1920 και του 1930.

Με κυρίαρχη επιρροή τον Django Reinhardt οδηγούν το κοινό να ανακαλύψει την αρχική δομή της manouche και να ταξιδέψει στη βάση και στον τρόπο που παιζόταν και παίζεται η gypsy jazz στην Ευρώπη. Η σύνθεση σε τρίο – σόλο κιθάρα, ρυθμική κιθάρα και κοντραμπάσο – που αποτελεί και τον πιο πιστό τρόπο ενορχήστρωσης της gypsy jazz, προσφέρει στο κοινό των Manouchedrome αναμνήσεις σε swing feel και τον «ζεστό» ήχο των ξύλινων εγχόρδων της manouche.

Οι ManoucheDrome δημιουργήθηκαν το 2014 έχοντας σαν κύρια επιρροή τους την μουσική του Django Reinhardt και της gypsy jazz και swing των δεκαετιών του ’20 και του ’30. Πιστοί στο αυθεντικό ιδίωμα της τσιγγάνικης μουσικής εκείνης της εποχής ξεκινούν να ερευνούν όλο το φάσμα του ηχοχρώματός του τότε έχοντας σαν αφετηρία τους το φεστιβάλ του «Samois» της Γαλλίας ενώ σήμερα συνεχίζουν την μουσική τους πορεία με πρωτότυπες συνθέσεις άλλα και διασκευές της gypsy jazz.

Έχουν πάρει μέρος στο «Django Festival» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Μικρό Παρίσι των Αθηνών, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής το 2017. Η πορεία τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συμμετοχές σε Φεστιβάλ και πολλές μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ολοκλήρωσαν το 1ο ευρωπαϊκό τους tour σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η δισκογραφία τους ξεκινά το 2015 με τον πρώτο δίσκο τους από την FM. Records με τίτλο «Eres un Angel». Aκολουθεί και ο δεύτερος δίσκος «Short Stories» το 2017 με πολλές πρωτότυπες συνθέσεις του Δημήτρη Ψαλλίδα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.