Οι Light Asylum στο Death Disco!

Οι Light Asylum στο Death Disco!

Οι Light Asylum, κυριευμένοι από την επιβλητική παρουσία της lesbian gothic ντίβας Shannon Funchess, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το ντεμπούτο self-released ep “In Tension” του 2010. Τα singles “Dark Allies” και “Skull Fuct” μπήκαν στα dj sets καταξιωμένων dj’s της ηλεκτρονικής και wave μουσικής και ο απόηχος από τις επεισοδιακές τους ζωντανές εμφανίσεις, έκαναν talk of the town στη γενέτειρα τους Νέα Υόρκη. Σύντομα απέκτησαν ένα φανατικό κοινό και θερμούς διάσημους υποστηρικτές όπως οι LCD Soundsystem και οι TV On The Radio. Το 2012, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length album και η μπάντα πλέον εξαπλώνει τον cold wave ιό τους σε ολόκληρο τον πλανήτη! Η Shannon, με attitude που θυμίζει Grace Jones και φωνή που παραπέμπει στην Alison Moyet, έχει αναγνωρισθεί ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές performers της εποχής μας με groups όπως οι Knife και οι !!! να την προσκαλούν να συμμετάσχει σαν special guest στα albums τους. Αυτό όμως που διαφοροποιεί την Shannon από τον «ανταγωνισμό» είναι η εξαιρετική on stage παρουσία της. Για όση ώρα βρίσκεται on stage, δείχνει να είναι σε μια άλλη σεληνιασμένη διάσταση και να παλεύει να εξορκίσει τους προσωπικούς της δαίμονες, δίνοντας στον θεατή την αίσθηση οτι η κατάσταση μπορεί να εκτροχιαστεί από στιγμή σε στιγμή.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου η Shannon και οι Light Asylum θα επιστρέψουν μετά από έξι ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα για μια συναυλία από αυτές που θα συζητιούνται για πολύ καιρό! Όπως ακριβώς είχε γίνει με τη παρθενική τους συναυλία στη χώρα μας, πάλι στο Death Disco, πριν από έξι χρόνια. Μην τους χάσετε!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.