Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια | Άλφα.Ιδέα

Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια | Άλφα.Ιδέα

Κάθε φορά που θα παρακολουθήσω κάτι στο θέατρο Άλφα Ιδέα, θα είναι πάντα ένα θέαμα μοναδικό. Ίσως είμαι προκατειλημμένη από τις τόσες φορές εξαιρετικών εντυπώσεων και παραστάσεων, ίσως και όχι. Ίσως να είμαι απλά αντικειμενική για ένα χώρο που φιλοξενεί όραμα και ιδέα, όπως το όνομά του.

 

Ένα μέρος όπου οι πειραματισμοί των κειμένων λαμβάνουν χώρα με σκοπό να γίνονται όλα κατανοητά από τους θεατές, έχοντας πάντα γνώμονα τη συγκίνηση που προκύπτει μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις σε κάθε παράσταση και μεταφέρεται αυτούσια στο κοινό, να το λειάνει, να το μεταλλάξει.

Μια τέτοια παράσταση είναι και «Οι Κάτω από τ’ Αστέρια», σαν αστέρι που πέφτει πάνω στα κεφάλια όσων την παρακολουθούν, να θυμίσει και να φωτίσει ξεχασμένα συναισθήματα, νοσταλγικά, εφηβικά.

Μια παράσταση που σε βάζει να αντιμετωπίσεις γλυκόπικρα την ωριμότητα, την ενηλικίωση, τη σκληρή πραγματικότητα αλλά και να θυμηθείς το πως ήταν να ερωτεύεσαι «για πάντα».

Όλα αυτά δοσμένα με δυναμισμό, χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και νοσταλγία. Χωρίς

 

πολλά εφέ παρά μόνο με τις ερμηνείες των νέων και ταλαντούχων πρωταγωνιστών, καθώς μόνο αυτές χρειάζονται για να σου προκαλέσουν

όλα αυτά τα συναισθήματα μαζί.

Οι θεατές βρίσκονται γύρω απ' τους ηθοποιούς πάνω στη σκηνή, γιατί αυτό το έργο είναι δικό σου, είναι δικό μου, είναι όλων μας.

Σίγουρα θα γελάσεις, σίγουρα θα κλάψεις με όλα αυτά που θα σε αγγίξουν μέσα από ένα διάλογο, μια θάλασσα, μια βόλτα, ένα πάρτι, μερικά κοχύλια και έναν δυνατό, ανεξίτηλο έρωτα.

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής

Συνέντευξη του Κων/νου Μπιμπή στο debop.gr

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.