Οι Drab Majesty ζωντανά στην Αθήνα | Special guests: Data Fragments

Οι Drab Majesty ζωντανά στην Αθήνα | Special guests: Data Fragments

Οι συμπαντικοί Drab Majesty ξεκίνησαν με μία τρεμάμενη μετάδοση από κασέτα το 2012 σε ένα υποφωτισμένo δωμάτιο του L.A. Η οντότητα επονομαζόμενη ως Deb Demure, ένα είδος διαγαλαξιακής μούσας, αποκαλύφθηκε για να προσφέρει ένα αλλόκοσμο όραμα στο ανθρώπινο διάμεσό της, ένα όραμα που πραγματώνεται μέσω σχολαστικών lo-fi ηχογραφήσεων.

Δίνοντας έμφαση στην αισθητική της αιρετικής τελετουργίας και την καταστροφική δύναμη της μουσικής, η οντότητα Deb Demure ανακάλυψε μια εναλλακτική μέθοδο για να διαμοιράσει το συμπαντικό της πλάνο, που ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του “Unarian Dances” σε κασέτα και την αποκάλυψη του μανιφέστο της στην ανθρωπότητα: «Να γλεντάς με τη δύναμη αυτών των καλλιτεχνικών εμπνεύσεων που ενυπάρχουν πέραν του εαυτού».

Η κασέτα γύρισε το Los Angeles και κατέληξε στα χέρια της Lollipop Records μιας εταιρείας με ισχυρή επιρροή στην τοπική σκηνή, για να καταλήξει αμέσως μετά στα ράφια του underground κοινού του L.A. Μετά από μία σειρά συναυλιών και μεταμεσονύκτιων περιηγήσεων, οι Drab Majesty ανακαλύφθηκαν από την Dais Records, στης οποίας το δυναμικό και παραμένουν.

Το 2015, κυκλοφορούν το ντεμπούτο LP τους, “Careless”, που ηχογραφήθηκε αποκλειστικά από την Demure σε ακατάστατα δωμάτια και πατώματα καθιστικών ανά την πόλη. Μετά από τέσσερεις επανακυκλοφορίες σε βινύλιο, το “Careless” παραμένει μια εμμονή στην μελαγχολική αλλά υπέροχη νυχτερινή ζωή του L.A. και μια σημαντική συνεισφορά στις σκοτεινότερες υποκουλτούρες του κόσμου.

Κρατώντας μια αριστερόχειρη κιθάρα, η Deb δημιουργεί ένα απέραντο κόσμο από οργανικές μουσικές υφές που θυμίζουν Vinny Reilly (Durutti Column) αλλά και τη δύναμη πίσω απ’ τους ύμνους των Sisters of Mercy και Cocteau Twins. Τα τελευταία δύο χρόνια καλέστηκε ν’ ανοίξει θρυλικούς καλλιτέχνες όπως τους Psychic TV, Clan of Xymox, The Frozen Autumn, Prayers, Youth Code και King Dude.

Το 2017 φέρνει την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου, “The Demonstration”, ηχογραφημένου από τον Josh Eustis (NIN, Telefon Tel Aviv). Ακολουθούν διθυραμβικές κριτικές απ’ τον παγκόσμιο μουσικό τύπο, που δίνουν στο project των Drab Majesty την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν.

Το 2019, τους βρίσκει να έχουν κυκλοφορήσει το εξαιρετικό “Modern Mirror”, μέσω της Dais Records και να έχουν περιοδεύσει ασταμάτητα και ακούραστα, με μόλις μερικές ημέρες πριν την μάλλον σημαντικότερη μέχρι τώρα εμφάνιση της καριέρας τους στο Primavera Sound.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.