Οι Dead Can Dance κάτω από την Ακρόπολη!

Οι Dead Can Dance κάτω από την Ακρόπολη!

Οι μοναδικοί Dead Can Dance έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Στη διάρκεια του μακρόχρονου, σαραντάχρονου ταξιδιού του, το αγαπημένο συγκρότημα από την Αυστραλία έγινε γνωστό για τον ξεχωριστό του ήχο, που δημιουργεί ηχητικά τοπία με μαγευτική μεγαλοπρέπεια. Εμπνέεται από τη φύση και τις παραδοσιακές μουσικές, τους Κέλτες αλλά και από την Αφρική, αναδεικνύει λαϊκές μουσικές της Ευρώπης και συνδυάζει την ατμόσφαιρα της ambient pop και των world beat με τους ψαλμούς και την art rock.

Για τους Dead Can Dance, η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα: οι αναφορές της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους στην ελληνική παράδοση το αποδεικνύουν. Για το κοινό του Ηρωδείου θα δημιουργήσουν ένα πολύ ξεχωριστό set list. Θα συμπεριλάβουν συνθέσεις που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά ζωντανά στη σκηνή, αλλά και κομμάτια από πρώτες δεκαετίες της πορείας τους, που τώρα θα τα ερμηνεύσουν πάνω σε νέες μουσικές φόρμες, δίνοντας την ευκαιρία και στους νεότερους φαν του συγκροτήματος, να τα απολαύσουν. Παράλληλα, το θρυλικό δίδυμο Brendan Perry – Lisa Gerrard  θα εξερευνήσει τον μύθο του Διόνυσου,  παρουσιάζοντας τη νέα του δουλειά, Dionysus (2018).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.