Οι Balthazar Live στο Summer Nostos Festival

Οι Balthazar Live στο Summer Nostos Festival

Στη στιγμή της ιδανικής ωριμότητας, τόσο φωνητικά όσο και δημιουργικά, οι Balthazar έρχονται στο Summer Nostos Festival, εν μέσω της μεγάλης τους περιοδείας στην Ευρώπη, με το νέο άλμπουμ τους Fever να κεντρίζει το ενδιαφέρον των κριτικών. 

Η βέλγικη μπάντα δημιουργήθηκε το 2004, όταν ακόμα βρίσκονταν στην εφηβεία τα τρία ιδρυτικά μέλη της και κέρδισε αμέσως σημαντικές διακρίσεις και μουσικούς διαγωνισμούς. Ακολούθησε μια φρενήρης πορεία την οποία κάποια στιγμή ένιωσαν την ανάγκη να διακόψουν για λίγο.

Οι ίδιοι λένε ότι τα δύο πρώτα άλμπουμ τους (Applause και Rats) προήλθαν από το μυαλό και το τρίτο (Thin Walls) από τα σωθικά τους. Tώρα είναι η σειρά του Fever που κυκλοφόρησε στα τέλη Ιανουαρίου, το οποίο «ξεκάθαρα προέρχεται από τους γοφούς», όπως λένε γελώντας προκειμένου να περιγράψουν τη φινετσάτη ποιότητα των ρυθμών και της μουσικότητας που το χαρακτηρίζουν.

Με αυτό το άλμπουμ, αφήνουν πίσω τους τη μελαγχολία που διαπερνούσε σημαντικό μέρος των προηγούμενων τραγουδιών τους, χωρίς να χάνουν στο παραμικρό την ικανότητα να δημιουργούν στιβαρές μελωδίες.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.