Οι Αθηνοπεριπέτειες επιστρέφουν με νέες διαδρομές!

Οι Αθηνοπεριπέτειες επιστρέφουν με νέες διαδρομές!

Με τη νέα σχολική χρονιά επιστρέφουμε δυναμικά και είμαστε πανέτοιμοι για Αθηνοπεριπέτειες, έχοντας προσθέσει μία ολοκαίνουργια διαδρομή! Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε διαδραστικά την ιστορία του Καλλιμάρμαρου, του Ζάππειου και του Εθνικού Κήπου. Στο νέο αυτό ταξίδι, θα ανακαλύψουμε σπουδαίους θησαυρούς καθώς και τα  παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, περιδιαβαίνοντας σημαντικά μνημεία, αρχαίες εφευρέσεις, σπάνια δέντρα, φυτά, λιμνούλες και ζώα της Μεσογείου!

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί στις νέες μας περιπέτειες που ξεκινούν 22 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 11.00- 13.00!

Τι μυστικά κρύβει αυτή η πόλη; Πόσους θησαυρούς; Θέλετε, μεγάλοι και μικροί, να τους ανακαλύψετε με τον πιο απολαυστικό τρόπο; Είστε έτοιμοι για μια βουτιά στη γνώση; Μετά τον πρώτο, πολύ επιτυχημένο κύκλο τους, οι «Αθηνοπεριπέτειες» επιστρέφουν δυναμικά και κλείνουν ραντεβού με τους μικρούς εξερευνητές στη Πνύκα και στο Καλλιμάρμαρο.

Οι εκπαιδευτικές διαδρομές που διοργανώνει η Σοφία Αλεξίου βασίζονται στο βιβλίο της «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», το πρώτο βιβλίο της σειράς ταξιδιωτικών οδηγών που γράφτηκαν αποκλειστικά για παιδιά και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Οι περίπατοι συνδυάζουν ευρηματικά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση. Η κάθε εξόρμηση διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης, με δώρα για όλους τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες!

Στόχος των ξεναγήσεων
Η Σοφία Αλεξίου, με το βιβλίο της σαν οδηγό και σε συνεργασία με ξεναγούς, ιστορικούς-αρχαιολόγους και μουσειολόγους, έχει σχεδιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθηνοπεριπέτειες που περιλαμβάνει μία σειρά περιπάτων με στόχο να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για την ιστορία. Να νιώσουν μέσα από τα «ταξίδια» αυτά πως η ψυχή γεμίζει όταν εξερευνάς τον κόσμο και παράλληλα να διαπιστώσουν πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Ø Οι «Αθηνοπεριπέτειες» πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11:00.

Ø Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 2 ώρες με στάσεις.

Ø Στον περίπατο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 6-11 ετών, τα οποία πρέπει πάντοτε να συνοδεύονται από γονείς, δασκάλους ή ενήλικες συνοδούς που δεν πρέπει να απομακρύνονται από τον χώρο της δραστηριότητας.

Ø Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 παιδιά ανά διαδρομή.

Ø Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς.

Κάντε κράτηση της θέσης σας εδώ: https://bit.ly/3UVbGo2

Προμηθευτείτε τα βιβλία της Σοφίας Αλεξίου, με βάση τα οποία έχουν σχεδιαστεί οι «Αθηνοπεριπέτειες», σε όλα τα βιβλιοπωλεία και από την επίσημη σελίδα του εκδοτικού εδώ: https://bit.ly/3GzIWNo

Προσεχώς επιστρέφουν και οι «Αλιμοπεριπέτειες», οι εκπαιδευτικοί περίπατοι που χρηματοδοτούνται από τον δήμο Αλίμου και προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά του δήμου. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/3giQZDz

Επίσης, οι «Αθηνοπεριπέτειες» είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση, όπως για παράδειγμα ν’ αποτελέσουν τον πυρήνα μιας σχολικής εκδρομής ή ενός παιδικού πάρτι. Αν θέλετε η δράση μας να συντροφεύσει και το δικό σας σχολείο μπορείτε να την προτείνετε στη διεύθυνση του Σχολείου καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων! Το κόστος για τα σχολεία είναι διαφορετικό.

Αναζητήστε όλες τις πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερομηνιών  στην επίσημη σελίδα της Σοφίας Αλεξίου: https://sofiaalexiou.gr/

Who is who
Η Σοφία Αλεξίου είναι φιλόλογος και αρθρογράφος στο debop.gr. Τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία, που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό! Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια, για ωραία φαγητά και συνεργάστηκε εθελοντικά με ΜΚΟ για τα παιδιά. Η ζωή τής χάρισε ανθρώπους που την αγαπούν και μία οικογένεια καταφύγιο. To 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της ταξιδιωτικής σειράς «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. . Φέτος κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της ταξιδιωτικής σειράς «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Βόρεια Ελλάδα». Ακολούθησε το τρίτο βιβλίο της «Αποστολή Γαλάζιο Νησί με τον Νηρέα και την Πηγή» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Το Νερό Είναι στα Χέρια μας», σε συνεργασία με το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med). Το βιβλίο ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά και χαρίζεται στα παιδιά! Σχεδίασε και υλοποιεί τις Αθηνοπεριπέτειες και τις Αλιμοπεριπέτειες σε συνεργασία με αρχαιολόγους, ξεναγούς και μουσειολόγους. Προσεχώς σε συνεργασία με δήμους της Αττικής, θα ανακοινωθούν νέες διαδρομές Αθηνοπεριπετειών! Τα εκπαιδευτικά της προγράμματα υλοποιούνται σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα! Πιστεύει πως όλα είναι δυνατά αν κάνεις εκείνο που αγαπάς! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στα site sofiaalexiou.gr, athinoperipeteies.gr και στο blog της Mom And The City στο debop.gr!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.