Ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ο “Διόνυσος Άναξ” του Χαράλαμπου Κατσατσίδη, συνεργάτη της γκαλερί μας,  στο 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Από τις 15 Ιουλίου οι πίνακες του εκτίθενται σε πλαίσιο αντίστοιχο της έμπνευσης τους.

Μια ζωγραφική έκθεση σε πλήρη αρμονία με τον τόπο και τους μύθους του, φιλοξενεί το 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο Χαράλαμπος Κατσατσίδης παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα σύνολο έργων εμπνευσμένων από την αρχαιότητα, αξιοποιώντας έτσι την παρουσία του στο σκηνικό του Αρχαίου Δίον, υπό το βλέμμα των θεών του Ολύμπου, δίπλα στο λίκνο των Μουσών.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, και ώρα 21:00, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, και συγκεντρώνει τις μυθολογικές δημιουργίες του αθηναίου ζωγράφου, μέσα από την καλλιτεχνική του διαδρομή τα τελευταία 20 χρόνια. Αποτελεί μια από τις εκθέσεις που θα πλαισιώνουν το πρόγραμμα  του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, και θα διαρκέσει έως και 30 Αυγούστου 2019. 

Η ζωγραφική του Χαράλαμπου Κατσατσίδη, σύγχρονη και δυναμική, με μυθολογικές αναφορές στον Βάκχειο Διόνυσο και το Πλατωνικό σπήλαιο, αποτελεί μια Ελληνική - Ευρωπαϊκή πρόταση για την αρχαιότητα και την σημερινή δημιουργική αίσθηση ζωής. Έργα μεγάλων διαστάσεων φανερώνουν την πλήρη κατοχή των εκφραστικών του μέσων, την εμπειρία και την γνώση των προβλημάτων της φόρμας και του σχεδίου, της σύνθεσης, της δομής και του χώρου, της λειτουργίας του χρώματος. Το υλικό, ο χειρισμός και η επεξεργασία του, διεκδικεί πρωταρχική θέση στη ζωγραφική πράξη. Μια πινελιά ρευστού χρώματος γίνεται το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός ολοκλήρου σύμπαντος σχηματισμών όπου το παραστατικό εμπλέκεται με το ανεικονικό.

Η ζωγραφική του Χαράλαμπου Κατσατσίδη είναι πραγματική και ταυτόχρονα παράδοξη. Τα θέματα του συνδέονται με την καθημερινή ζωή και την ζωγραφική πράξη καθαυτή. Αντλεί ιδέες από θεωρητικά κείμενα και από την προσπάθεια να κατανοήσει τη σχέση της ζωγραφικής με τον ίδιο τον κόσμο. Αυτή η πάλη με τη ύλη και τον τρόπο που στεγνώνει πάνω στον καμβά παράγει τον χώρο της δράσης και την ίδια στιγμή αποκτά ζωγραφική υπόσταση. 

 

Επιμέλεια έκθεσης: Θόδωρος Δασκαλάκης

Σχεδιασμός και οργάνωση: Γιάννης Ευθυμιάδης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.