Ο William Basinski στο Gazarte!

Ο William Basinski στο Gazarte!

Χαράσσοντας έναν πολύ ιδιαίτερο δρόμο τα τελευταία 30 χρόνια, ο William Basinski επιμένει να καταγράφει μυστηριώδεις συχνότητες, στις απόκρημνες παρυφές των ορίων της μουσικής, κάνοντας το μάλιστα να φαίνεται απλό και αβίαστο. Με βάση τη Νέα Υόρκη για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, αξιοποίησε τη μουσική του εκπαίδευση όχι για να αναπαράγει τα κλασικά έργα, αλλά για να επαναπροσδιορίσει την ουσία του ήχου και να τεστάρει όσο ελάχιστοι άλλοι τα συνειδησιακά όρια κοινού και κριτικών ανά τον κόσμο.

Η αναλογική τεχνολογία ήταν και παραμένει το πάθος του και περιπλέκοντας μελαγχολικά ηχοτοπία και πολλαπλά στρώματα ηχογραφημάτων, ο Basinski εξερευνά το (ούτως ή άλλως χαώδες) σύμπαν αυτού που ονομάζουμε ambient μουσική, δίνοντας εικόνα στους ήχους και ήχο στις εικόνες. Συνεργαζόμενος εδώ και δεκαετίες με εικαστικούς καλλιτέχνες, curators μουσείων και μουσικούς ορχήστρας, σετάρει art installations αποτυπωμένες σε μουσική, δημιουργώντας νέες διαστάσεις.

Το διαχρονικό του αριστούργημα "The Desintegration Loops" έχει επενδύσει μουσειακές εκθέσεις και ορχηστρικές προσαρμογές σε όλο τον κόσμο και ο ίδιος συνεχίζει να είναι δημιουργικός χωρίς να υπολείπεται σε ασυμβίβαστη προσέγγιση, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο τελευταίο του έργο "On Time Out Of Time" για το οποίο περιοδεύει ακόμα στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της τελευταίας δημιουργικής του εκστρατείας, ο William Basinski θα επισκεφτεί και την Αθήνα, για μία μοναδική εμφάνιση στο Gazarte Main Stage, το Σάββατο 27 Απριλίου, σε μία από εκείνες τις συγκυρίες όπου τα όρια της τέχνης και η διαδικασία πρόσληψης της δοκιμάζονται, τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και για το κοινό.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

-https://www.more.com/music/william-basinski-live-in-athens/
-Καταστήματα Nova (πανελλαδικά)
-Καταστήματα Public (πανελλαδικά)

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.