Ο Θωμάς Κοροβίνης στο Χαμάμ | παρουσίαση βιβλίου

Ο Θωμάς Κοροβίνης στο Χαμάμ | παρουσίαση βιβλίου

Το μυθιστόρημα «Μπέμπης» παρουσιάζεται σε σκηνικό γιορτής με σπουδαίους συμμετέχοντες κάτω από τον ατμοσφαιρικό θόλο της αγαπημένης μουσικής σκηνής στα Πετράλωνα.

 

«Κάθε λαϊκό τραγούδι, ας είναι σύντομο, είναι ένα πλήρες έργο τέχνης, είναι μια ολόκληρη ταινία, ένα μυθιστόρημα, μια παράσταση στο θέατρο, κάθε λαϊκό τραγούδι φυλάει ένα κομμάτι παρμένο μέσα απ’ τη ζωή, το μπουζούκι, ο ήχος που βγάζει, είναι τακίμι με τον ανθρώπινο πόνο, γι’ αυτό κολλάνε μαζί του εκείνοι που σηκώνουν κάποιο σταυρό», γράφει ο Θωμάς Κοροβίνης στο νέο του βιβλίο, βιογραφώντας μια σπάνια προσωπικότητα, καταραμένη και συνάμα απόλυτα ευλογημένη από το άπιαστο ταλέντο της τέχνης του, ενός βιρτουόζου του μπουζουκιού που, καθώς λέγεται, ήταν ο καλύτερος που πέρασε από τη χώρα, μαζί με τον Μανώλη Χιώτη.

Πρόκειται για τη δημιουργικά μυθιστορηματική βιογραφία του Δημήτρη Στεργίου, ευρύτερα γνωστού ως «Μπέμπη», του απόλυτου μαέστρου του μπουζουκιού, όπως τον αποκαλούσε χαρακτηριστικά ο μεγάλος Άκης Πάνου, ο οποίος ήταν βαθύς γνώστης της μουσικής και διέπρεψε δίπλα σε σπουδαίους ρεμπέτες, συνθέτες και δημιουργούς, αλλά έφυγε από τη ζωή νέος, σε ηλικία σαράντα πέντε ετών, το 1972, βυθισμένος στη δίνη της αυτοκαταστροφής και της τρέλας.

Το μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Μπέμπης» -για τον θρύλο αυτόν της λαϊκής μουσικής- θα παρουσιαστεί σε μια εορταστική εκδήλωση στην Αθήνα, στη μουσική σκηνή «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 2103421212), την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:30.

Για το βιβλίο μιλούν και διαβάζουν :

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ηθοποιός-συγγραφέας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, δημοσιογράφος-συγγραφέας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪΤΗΣ, δημοσιογράφος-σκηνοθέτης
ΜΙΡΑΝΤΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ, εθνολόγος-συγγραφέας
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, συγγραφέας-μουσικός

Και ο συγγραφέας ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ

Παίζουν και τραγουδούν:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΓΚΑΣ, μπουζούκι
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, κιθάρα, μπουζούκι
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΡΟΥΤΖΑΚΗΣ, πιάνο
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, τραγούδι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΓΙΑΝΑΚΟΣ, κοντραμπάσο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.