Ο ρ ί ζ ο ν τ ε ς | 6o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Ο ρ ί ζ ο ν τ ε ς | 6o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Με τη Μαρία Φαραντούρη, τη Τάνια Γιαννούλη, τη Σοφία Σαρρή, διαπολιτισμικά projects, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και διεθνούς φήμης σολίστ επιστρέφει το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

Η έκτη έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 13 Αυγούστου σε διαφορετικές τοποθεσίες της Χίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διεθνείς παραγωγές, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και ευρεία γκάμα ρεπερτορίου, που περιλαμβάνει από ρεμπέτικο και παραδοσιακά ακούσματα μέχρι έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Όπως κάθε χρόνο, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου αναδεικνύει τα φυσικά τοπία και την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε τοποθεσίες με ιστορική σημασία, ενώ φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη, μεταξύ των οποίων η Μαρία Φαραντούρη, ο Taner Akyol, η Τάνια Γιαννούλη, η Σοφία Σαρρή και διεθνούς φήμης σολίστ κλασικής και σύγχρονης μουσικής. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί και μια συναυλία σε συνεργασία με το διεθνές project Outernational, ενώ το φεστιβάλ θα τιμήσει με εκδηλώσεις του τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κοινός τόπος όλων των φετινών εκδηλώσεων, το ταξίδι πέρα από τους ορίζοντες. Το ταξίδι αυτών που αναγκάστηκαν να αφήσουν για πάντα τον τόπο τους, αυτών που διέσχισαν τους ωκεανούς αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, αυτών που ταξιδεύουν νοητά στον χώρο και στον χρόνο με όχημα τη μουσική, τους πολίτες του κόσμου, που με την ορμή, τη δύναμη και την ελευθερία που χαρίζει η μουσική πέρασαν σύνορα που έμοιαζαν απροσπέλαστα. Η έκτη έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου τιμά αυτούς τους «ταξιδιώτες» και τους ακολουθεί στα ταξίδια και στις αναζητήσεις τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν masterclasses με τους καλεσμένους μουσικούς του φεστιβάλ σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου, ενώ συνεχίζεται το ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες, σε συνεργασία με τις Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο, το Κέντρο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε διδασκαλία της Ανδριάννας Νεαμονίτη. Τα παιδιά θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο στις δράσεις του φεστιβάλ.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν οι Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

* Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Τιμές εισιτηρίων:
EXT INC / REMEMBER ME : €10, €7(μειωμένο)
Μαρία Φαραντούρη & Taner Akyol : €15, €12 (μειωμένο)
* Η προπώληση γίνεται ηλεκτρονικά ΕΔΩ, τηλεφωνικά στο 210 7234567  ή από το κατάστημα Πυξίδα στη Χίο (Απλωταριάς 34, Χίος. τηλ.22710 26666)
* Σε όλες τις υπόλοιπες παραστάσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη.
* Για τη συναυλία στο Μουσείο Μαστίχας Χίου γίνονται κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά στον αριθμό: 22710 72212 καθημερινά 10:00 – 18:00, εκτός Τρίτης.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.