«Ο Πρωτάρης» | Από το βιβλίο στην κινηματογραφική ταινία

«Ο Πρωτάρης» | Από το βιβλίο στην κινηματογραφική ταινία

Στο πρώτο Μέρος της Εκδήλωσης (19.30-21.00) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Τσαρλς Γουέμπ που πέθανε μέσα στον Ιούλιο, της ζωής του αντισυμβατικού συγγραφέα, θα αναγνωστούν αποσπάσματα του βιβλίου από φίλους καλλιτέχνες (Ονησίφορος Ονησιφόρου ηθοποιός, Κατερίνα Λυκούδη Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Χορού κ.α.) με την αφορμή της επαναλειτουργίας της “Λέσχης Ανάγνωσης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” που θα κάνει εγκαίνια εκείνη τη μέρα.

Η Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” ιδρύθηκε την περασμένη δεκαετία ως Λέσχη του ΕΚΕΒΙ μέχρι που έπαψε να υπάρχει το ΕΚΕΒΙ, σε Πάτρα και Αθήνα, έχει λειτουργήσει δύο μεγάλες χρονικές περιόδους έως σήμερα και το Σάββατο 11.7.2020 στις 19.30 θα ζωντανέψει ξανά. Θα ανακοινωθεί η επαναλειτουργία της. Η Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” καταπιάνεται γενικά με το βιβλίο, αναφορικά με όλες τις τέχνες, αλλά και την φιλοσοφία, την ιστορία, την ψυχανάλυση, την επιστήμη. Έχει ονομαστεί έτσι για να τιμήσει το δάσκαλο Φιοντόρ και διατηρεί τμήμα αφιερωμένο σε αυτόν. Επίσης ίδρυσε τμήμα με τίτλο Κινηματογραφική Λέσχη Ανάγνωσης “Λουκία Ρικάκη” που θα λειτουργήσει συστηματικά πλέον. Με την Ανάγνωση Αποσπασμάτων από το Βιβλίο του Τσαρλς Γουέμπ και την Παρουσίασή του θα αναβιώσουμε την “ατμόσφαιρα” των συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης.

Για τη μεταφορά του βιβλίου του Τσαρλς Γουέμπ στον κινηματογράφο θα μιλήσουν οι Σκηνοθέτες και Κριτικοί Κινηματογράφου Κωνσταντίνος Μπλάθρας και Γιάννης Καραμπίτσος. Θα πραγματοποιηθεί σύντομη εισήγηση για το θέμα Λογοτεχνία και Κινηματογράφος.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (21.00-23.30) θα ακολουθήσει προβολή ταινίας και μουσικό χάπενινγκ live που θα περιλαμβάνει τραγούδια των Σάιμον και Γκαρφάνγκελ με την Camera Stylo Band (με εμψυχωτή τον Δημήτρη Χαλούλο).  

Η Είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Λόγω των μέτρων για τον Κορωνοϊό θα διανεμηθούν από τις 18.30 μέχρι την ώρα έναρξης Δελτία Εισόδου αφού θα γίνουν δεκτά έως 60 άτομα.  Εναλλακτικά δύναται να γίνει Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά στο 6944143564.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.