Ο Πέτρος και ο Λύκος σε παγίδα για πιάνο | από την καλλιτεχνική ομάδα thea-tree

Ο Πέτρος και ο Λύκος σε παγίδα για πιάνο | από την καλλιτεχνική ομάδα thea-tree

Η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζει τη μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο». Το έργο αφού παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη ανανεώνεται με τη νέα σκηνοθετική ματιά της Μαριάνθης Φωτάκη και ταξιδεύει σε χώρους πολιτισμού, μικρά και μεγάλα θέατρα, σχολεία και δήμους.

Η παράσταση ξεκινά με βάση το μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, αλλά στην πορεία όλα ανατρέπονται: η ιστορία εκτυλίσσεται πλέον στον Όλυμπο και γίνεται πιο δίκαιη τόσο για το λύκο, όσο και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Τα μουσικά θέματα δεν ακούγονται ηχογραφημένα, αλλά ερμηνεύονται ζωντανά από μία πιανίστρια επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια ανάμεσα στους ηθοποιούς. Σε αυτά τα παιχνίδια καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά - θεατές με στόχο αφενός να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση όπως είναι ο λύκος.

Συντελεστές:
Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη
Ηθοποιοί: Δημήτρης Καπαμάς & Μαριάνθη Φωτάκη
Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου
Σκηνικά: Κωνσταντής Μιχαλακέας

* Η παράσταση είναι διαδραστική και απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού σχολείου.
* Ημερομηνία & Ώρα: Κυριακές 15 Δεκεμβρίου & 26 Ιανουαρίου | 11:00 μ.μ.
* Πληροφορίες - Κρατήσεις: 215 215 9799

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.