«Ο Πέτρος και ο Λύκος» από το Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» από το Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου

Χωρούν όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας σε μια βαλίτσα;

Χωρούν οι ήρωες ενός παραμυθιού σε μια παρτιτούρα;

Γίνονται τα αναλόγια...δέντρα; Οι νότες λουλούδια;

Μπορούν οι γραμμές ενός πενταγράμμου να δέσουν έναν λύκο;

Όλα μπορούν να συμβούν, όταν η Αλεξία Αλεξίου ζωντανεύει νότες κια κούκλες!

Δείτε το αγαπημένο κλασικό μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Sergei Prokofiev, σε μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθεάτρου, που κερδίζει χρόνια το κοινό της, και θα τα δείτε όλα αυτά να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σας.

Μία απολαυστική, ευρηματική μουσικοκουκλοθεατρική παράσταση, για παιδιά άνω των 3 ετών και για όλη την οικογένεια, στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο!

Μετά την παράσταση ακολουθεί και εργαστήρι.

Οι μικροί θεατές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξίας Αλεξίου, θα φτιάξουν τον δικό τους ήρωα του παραμυθιού και θα του δώσουν ζωή πάνω στο τεράστιο κούκλο-πεντάγραμμο!

Εξασφαλίστε τις θέσεις σας για την παράσταση και για το εργαστήρι και ψυχαγωγηθείτε οικογενειακά.

Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία.

Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Μετά από κάθε παράσταση πραγματοποιείται εργαστήρι κατασκευής ενός ήρωα του παραμυθιού.

Τηλεφωνική κράτηση θέσεων.

Κόστος εργαστηρίου: 5 ευρώ
Διάρκεια εργαστηρίου: 30 λεπτά

(Δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά: 2103227507-6937714733)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.