Ο Παραμυθένιος Κήπος | Will o’ Wisps Festival 2019

Ο Παραμυθένιος Κήπος | Will o’ Wisps Festival 2019

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ανοίγει τις πύλες του ξανά στο δεύτερο Will o’ Wisps Festival 2019. Το ελληνικό portal για το φανταστικό, Willowisps.gr. μας προσκαλεί σε ένα διήμερο φεστιβάλ στον μαγικό κήπο με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει σκηνικές εκδηλώσεις από γνωστούς παραμυθάδες, θεατρικά σκετς, συναυλίες με μουσικές του φανταστικού και του folklore, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests χαμένου θησαυρού στον κήπο και άλλα παιχνίδια, παρελάσεις παραμυθένιων πλασμάτων και πολλά άλλα, απολαμβάνοντας μία εξόρμηση εμπνευσμένη από την αγάπη των συντελεστών για το φανταστικό, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας. Ας αναφέρουμε μερικά από όσα θα συμβούν..

Οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν σε μαγικές ιστορίες με την αφηγηματική δύναμη κορυφαίων παραμυθάδων: Σάσα Βούλγαρη, Αγνή Στρουμπούλη, Γιώργος Ευγενικός, Έυη Γεροκώστα, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Παραμυθοκόρες, Ναυσικά Καψαλά, Βαγγέλης Γονιδάκης, Δήμητρα Μπενίση, Δροσούλα Κάρτα, Διαμαντής Γαβριηλίδης.

Για τους φίλους της Μέσης-Γης, θα πραγματοποιηθεί θεατρικοποιημένη ανάγνωση εμπνευσμένη από το σύμπαν του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, από τον Σύλλογο Φίλων Τόλκιν “The Prancing Pony”.

Η υποκριτική τέχνη και το ερμηνευτικό τραγούδι συναντούν την παραμυθιακή αφήγηση: Άριελ Κωνσταντινίδη, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Κατερίνα Παπασωτηρίου.

Η σκηνή του κήπου με τις μουριές θα ζωντανέψει με τις μελωδίες και τις φωνές των: Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Iernis (συγκρότημα κέλτικης μουσικής), ‘FourTe’ (κουαρτέτο εγχόρδων), Curfá (κέλτικη/σκανδιναβική χορωδία), Ωδείο 'Ars Musicalis' (παιδική χορωδία), Αρίσταρχος (a cappella storytelling), Lady Delwynne & George Palousis (τραγούδι και πιάνο).

Στη δημιουργική γωνιά, οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να στολιστούν κατάλληλα για την ημέρα με το καλλιτεχνικό μακιγιάζ της ομάδας Face and Body painting Greece, θα έχουν τη δυνατότητα να ακονίσουν το μυαλό τους με Παιχνίδια Ρόλων και Στρατηγικής από τον Ε.Σ.ΠΑΙ.ΡΟ.Σ., και θα εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους με παιδικές χειροτεχνίες από το "The Craft Room by Agapi ".

Οι μικροί ατρόμητοι επίδοξοι κουρσάροι μπορούν να πάρουν μέρος στο Πειρατικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού από την ομάδα L.A.R.P, οι δυνατοί λύτες να μπουν στο Τhe MindBox, κινητό παιχνίδι απόδρασης από το Μindtrap, οι λάτρεις της μυθολογίας να παίξουν παιχνίδια ενσωματωμένα σε μυθικό πλαίσιο από τους Tales of Ànnor (Medieval Fantasy LARP), ενώ όλοι οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τους «Ωρίων Ελληνες Ιπποτοξότες» σε επίδειξη Παραδοσιακής Τοξοβολίας – Μπαλονομαχίας.

Η ομάδα Pegasus Athens Historical Fencing Club, σε συνεργασία με τους Argentum Aguila, θα παρουσιάσουν τις πολεμικές τέχνες μίας άλλης εποχής. Επίσης, θα παρουσιαστούν μεσαιωνικοί ιππότες, αλλά και μοντέρνοι, από δύο ομάδες HEMA ή αλλιώς Historical European Martial Arts.

Με κουστούμια βγαλμένα από παραμύθι οι Vproject θα παρουσιάσουν ένα μαγευτικό χορευτικό show με led πέπλα, αναδεικνύοντας τις χορευτικές και ζογκλερικές τους ικανότητες.

Στον 1ο Διαγωνισμό Παραμυθένιου Πλάσματος (Fairy Parade) θα παρελάσουν φανταστικά πλάσματα και η κριτική επιτροπή θα ανακοινώσει τις πιο ευφάνταστες μεταμορφώσεις -η ενθάρρυνση του κοινού είναι απαραίτητη για τους συμμετέχοντες-.  Και για τους καλλιτέχνες γραφίστες που αγαπούν το φανταστικό, διεξάγεται πριν το φεστιβάλ, διαγωνισμός Best Digital & Concept Artwork σε συνεργασία με το περιοδικό Fantasy Report.

Από τους παραμυθένιους κήπους δεν μπορούν να λείπουν οι γλυκιές απολαύσεις! Το αγαπημένο Bubble Tale θα εμπλουτίσει τη θεματική του φεστιβάλ με την παρουσία του στον κήπο, μαζί με τα ευφάνταστα, παραμυθένια ζαχαρωτά του, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα επισκεφτούν τον Παραμυθένιο Κήπο.

Τελετή Λήξης, Κυριακή 2 Ιουνίου: Ένα παραμυθένιο ταξίδι δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς γιορτή! Οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες θα γίνουν ένα κοινό και θα απολαύσουν φανταστικές μελωδίες από την πολυφωνική χορωδία Fantasy Choir, τη σοπράνο με τη μαγική φωνή Janet Forbes και ο Iason Marmaras σε μία σκηνική παρουσία με το πολλά υποσχόμενο θέμα «Μυστήριο και Μαγεία - ένα μεσαιωνικό ταξίδι φαντασίας».

Τέλος, μία συμμετοχή-έκπληξη, η Σαβίνα Γιαννάτου, η σπουδαία και τόσο ξεχωριστή ερμηνεύτρια, με φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς θα αφηγηθεί ένα παραμύθι χωρίς λόγια, σε μία πιθανή διάδραση με τους μικρούς θεατές, επιστεγάζοντας με τον πιο συμβολικό τρόπο, ένα διήμερο αφιερωμένο στη μαγεία των παραμυθιών.

* Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ εδώ.
* Οδηγίες Πρόσβασης θα βρείτε εδώ.

* Το φεστιβάλ θα στηρίξει με μέρος των εσόδων του τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».