«Ο Μισάνθρωπος ή Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» | Σκην.: Πέτερ Στάιν

«Ο Μισάνθρωπος ή Ο μελαγχολικός ερωτευμένος» | Σκην.: Πέτερ Στάιν

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου, το ΔΘΠ, υποδέχεται ένα από τα εμβληματικότερα έργα του σπουδαίου Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες ηθών των τελευταίων αιώνων.

Περίπου 360 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο μισάνθρωπος Αλσέστ -απόλυτα δικαιολογημένα- θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων.

Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά.

Ο Μισάνθρωπος σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν ανέβηκε στο Παρίσι το 2018 και έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: PeterStein
Σκηνικά: FerdinandWoegerbauer
Κοστούμια: AnnaMariaHeinreich
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Περούκες: Κωνσταντίνος Σαββάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Διαδικτυακή Επικοινωνία - Φωτογραφίες: ΚωνσταντίνοςΖουρνάς | Digital.gr
Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Όλγα Παυλάτου
Για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Γραφείο Τύπου και Επικοινωνία: Μαρία Αδαμοπούλου

Ερμηνεύουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ΓιωργήςΤσαμπουράκης,Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου και ηΌλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Αρσινόη

Τα κοστούμια της παράστασης κατασκευάστηκαν στο Παρίσι, από το AtelierCaracoAnezou και είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη γαλλική παραγωγή.
Τα παπούτσια της παράστασηςκατασκευάστηκαν από τον οίκο υποδημάτων PompeiShoes στη Ρώμη.
Οι περούκες των Αλσέστ, Φιλάντ και Ορόντ κατασκευάστηκαν από την Audelloteatro στο Τορίνο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.