Ο «Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου | Επιπλέον εορταστικές παραστάσεις

Ο «Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου | Επιπλέον εορταστικές παραστάσεις

Ο Μίλτος. Ή μάλλον ο Σωκράτης. Ο Σωκράτης βρέθηκε με τον Μίλτο. Και χάθηκε μετά με τον Μίλτο. Τώρα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον βρει και πάλι. Ίσως μπορείτε να τον βοηθήσετε εσείς… «Μήπως είδατε τον Μίλτο;».

«Ο Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου, μια ακόμα επιτυχημένη παραγωγή του Θεάτρου Πόρτα που πρωτοπαρουσιάστηκε με θερμή ανταπόκριση, ταξιδεύοντας κοντά στα παιδιά μέσα στις τάξεις των σχολείων το 2012, ανεβαίνει φέτος ξανά!

«Ο Μίλτος» έγινε ευρύτερα γνωστός όταν εκδόθηκε σε μορφή αφηγήματος (εκδ. Πατάκης 2021), το οποίο και έλαβε φέτος το Βραβείο Παιδικού βιβλίου με εικονογράφηση στα Λογοτεχνικά Βραβεία 2022 του περιοδικού Ο Αναγνώστης, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια για το χιούμορ, την τρυφερότητα, την απλότητα και τη γοητεία της ιστορίας.

Η παράσταση αφηγείται μία υπέροχη ιστορία για τα μικρότερα παιδιά (ηλικίας 3 έως 8 χρονών) και αποτελεί μία έκπληξη, καθώς αξιοποιεί τις αντιδράσεις των παιδιών που προκύπτουν από την άμεση επαφή τους με τον ηθοποιό, αλλά και την ενεργή τους συμμετοχή στην αφήγηση της ιστορίας. Ξεκίνησε αρχικά να παίζεται από τον Οκτώβριο, ειδικά για τον χώρο της σχολικής τάξης, και πλέον μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα, κάθε Σάββατο στις 15:00, αλλά και με επιπλέον παραστάσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Ο Μίλτος» είναι μία παράσταση που προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν, να συμμετάσχουν, να μοιραστούν και να επικοινωνήσουν. Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία, που έχει σκηνοθετήσει ο Ρωμανός Μαρούδης και ερμηνεύει ο Φώτης Στρατηγός, θα γνωρίσουμε την ιστορία του Μίλτου, ενός αδέσποτου σκύλου που αλλάζει την άποψή μας για τα ζώα, αλλάζοντας την ίδια τη ζωή μας. Μια ιστορία για τη σχέση μας με τα ζώα, αλλά και με το κοινωνικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, για τις ανασφάλειές μας και τη διαχείριση της απώλειας, για τη σημασία της φιλίας, της αγάπης και της προσφοράς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Κάθε Σάββατο στις 15.00
* Διάρκεια: 45' (χωρίς διάλειμμα)
* ​Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.
* Πληροφορίες: Τ. 210 77 11 333 | www.porta-theatre.gr

Πρόγραμμα παραστάσεων χριστουγεννιάτικων εορτών (Δεκέμβριος – Ιανουάριος)
Σάββατα 3, 10, 21, 28/12 | 15:00
Τρίτη έως Παρασκευή 27-30/12 | 15:00
Παρασκευή 6/1 | 15:00 (Θεοφάνεια)
Σάββατα 7, 21, 28/1 | 15:00
Το Θέατρο Πόρτα θα παραμείνει κλειστό στις 24 και 31 Δεκεμβρίου.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.