Ο Μικρός Πρίγκιπας από την Ομάδα Redicolo

Ο Μικρός Πρίγκιπας από την Ομάδα Redicolo

Η Μουσική Παράσταση Θεάτρου Κούκλας "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ" από την ομάδα REDICOLO έρχεται στην Αθήνα για 3 μόνο παραστάσεις στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2024 στο Θέατρο OLVIO. Μία παράσταση για όλες τις ηλικίεςπου συνδυάζει τη μαγεία του κουκλοθεάτρου με τη συμφωνική μουσική.

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Θέατρο Κούκλας Redicolo συμμετείχε στα δύο Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της χώρας, στο Κιλκίς  και στην Καλαμάτα και έχει πραγματοποιήσει ήδη περισσότερες από 60 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Πάνω από 10.000 μικροί και μεγάλοι θεατές τον έχουν συντροφεύσει ήδη στο ονειρικό ταξίδι του στα αστέρια.

Ένα μουσικό παραμύθι, βασισμένο στο αριστούργημα του Εξυπερύ, που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου με μεγάλες κούκλες, φιγούρες και μαριονέτες και μας ενθαρρύνει να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μας προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε. 

Το ανθρώπινο μέγεθος των κουκλών, σήμα κατατεθέν της ομάδας, προσφέρεται ιδανικά για τη σκηνική παρουσία του Μικρού Πρίγκιπα, διατηρώντας την ποιητική και παραμυθένια του διάσταση. Η μουσική για συμφωνική ορχήστρα και πιάνο, σε σύνθεση και παραγωγή του Μανώλη Καλπενίδη, συντροφεύει και χρωματίζει ολόκληρο το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα. Η αισθητική της παράστασης βασίζεται στα ζωγραφικά έργα της Εύας Δανιήλ, που οπτικοποιούν με φρέσκια ματιά τα σκίτσα του συγγραφέα και το ονειρικό περιβάλλον του έργου. 

Αφηγητής της ιστορίας είναι ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστορεί τη συνάντηση του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδιά του ζωντανεύουν και γίνονται παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες. Δημιουργεί έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια. Η θεατρική σκηνή γεμίζει αστέρια και προσκαλεί τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ηλικίες: για παιδιά όλων των ηλικιών και μεγάλους που ήταν παιδιά
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
ΚΟΥΚΛΕΣ, ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
ΣΥΝΘΕΣΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΠΕΝΙΔΗΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: ΕΥΑ ΔΑΝΙΗΛ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΟΥΚΛΩΝ: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
TRAILER: ΝΙΚΟΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ

Με τα λόγια των θεατών

"Ένα παραμυθένιο σκηνικό και ονειρικό πλανητικό σύμπαν, με συνεχείς εκπλήξεις, συγκίνηση, νοσταλγία, γέλιο και καταπληκτικά τραγούδια, που συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους...Η Δέσποινα Καλπενίδου, ο Γιάννης Μόμτσιος και οι κούκλες τους, μεταφέρουν επί σκηνής τα διαφορετικά μηνύματα αγάπης κι επικοινωνίαςτου Μικρού Πρίγκιπα, με περισσή λεπτότητα, ευαισθησία και παιδαγωγική προσέγγιση, ορχηστρική μουσική και τραγούδι. Μέσα από τις διακριτικές κινήσεις τους και τις παιχνιδιάρικες ψωνές τους, με κέφι και μεράκι, μας δίνουν το έναυσμα για να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα και να προσεγγίσουμε τον κόσμο μέσα από την οπτική και τη σοφία του ακαταμάχητου πρίγκιπα, με ορίζοντα το παρόν και το μέλλον..." 

"Το μεράκι, η χαρά, η ζωντάνια, η αγάπη των δημιουργών για το καλλιτεχνικό τους έργο με συγκίνησε βαθειά και πλημμύρισε η καρδιά μου από ευχάριστα και ζεστά συναισθήματα! Από την αρχή μέχρι το τέλος οι δυο καλλιτέχνες, με τις υπέροχες φωνές τους, ζεστές, παιχνιδιάρικες, τρυφερές, καλοσυνάτες, ζωηρές μας προσκαλούσαν σε ένα ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει...η παράσταση πλαισιωμένη από ιδιαίτερα όμορφη ορχηστρική μουσική, με τα λιτά φαινομενικά, σκηνικά αντικείμενα που πραγματικά ούτε μπορείς να φανταστείς την πολυχρηστικότητά τους, μας έπαιρναν κυριολεκτικά από το χέρι και μας ταξίδεψαν μαζί τους, σε άλλους πλανήτες...γίναμε πιστοί σύντροφοι σε ένα ταξίδι που κάθε σταθμός ήταν και μια αποκάλυψη..."

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.