Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ σε φθινοπωρινή περιοδεία με ΡΑΦΤΑΚΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ & ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ σε φθινοπωρινή περιοδεία με ΡΑΦΤΑΚΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ & ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει με δροσερές, φθινοπωρινές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει μπροστά στους μικρούς θεατρόφιλους φίλους τις δυο αγαπημένες τους ιστορίες: τον «ΡΑΦΤΑΚΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και τις «ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ».

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ επιστρέφει με δροσερές φθινοπωρινές παραστάσεις!

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων.​

Σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, με μικρές ομάδες θεατών, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραρχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά-ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα-η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύςπου κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλα και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός-ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. 
«Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου, Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας, Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Πλατύραρχος, Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα, Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη. Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά  Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος, Σχεδιασμός διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας, Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραρχος, Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design, Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα, Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Παραγωγή:ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vevendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 11π.μ.
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Κινηματογράφος Αλεξάνδρα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 6.30μ.μ.
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ.
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ.
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ.

5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις!
Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο.
Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά...αγνώριστοι! Τα παιδιά συστήνονται με τους ηθοποιούς αλλά και με τα μουσικά όργανα, ζουν τα παθήματά και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων.

Με κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα-οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί-μιλάμε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση...

«Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι», «Οι δύο Τράγοι», «Ο Βοριάς και ο Ήλιος», «Ο Κάβουρας και το Φίδι», «Ο Λαγός και η Χελώνα» συνθέτουν τη διαδραστική μουσική παράσταση ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε κείμενα-σκηνοθεσία της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος και του Πέτρου Δαμουλή. Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που "μιλάει" με αλληγορίες για τη ζωή,-μέσα από παθήματα ζώων-και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών & ιδανικών!

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Κείμενα-Σκηνοθεσία: Θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος, Πρωτότυπη μουσική: Πέτρος Δαμουλής, Σύνθεση Ρυθμικών τοπίων: Έλσα Λουμπαρδιά, Στίχοι τραγουδιών: Νίκος Αξιώτης, Κείμενα/Σκηνοθεσία/Πρωτότυπη μουσική/Στίχοι για τον «Τζίτζικα και Μέρμηγκα» και «Δύο Τράγους» και Στίχοι για τον «Λαγό και τη Χελώνα»: Πέτρος Δαμουλής, Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα, Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου, Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου, Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά, Ζωντανή μουσική: Θεατρική Ομάδα Μικρός Νότος, Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός, Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: Losty Design, Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα, Οργάνωση σχολικών παραστάσεων Τέχνες και Παιδί Διεύθυνση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Κινηματογράφος Φλερύ, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. 
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. 
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ.
ΒΡΙΛΗΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ, Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.