Ο Manuel Hernadez Ruiz στον o.art.ath

Ο Manuel Hernadez Ruiz στον o.art.ath

Πίνακες, βράχοι, ναοί, σημαίες και κείμενα είναι τα απομεινάρια πολιτισμών που συνεχίζουν στο χρόνο, που λένε εδώ ήμασταν, πώς ζήσαμε και ποιες ήταν οι πεποιθήσεις μας. Είτε Αιγύπτιοι, Έλληνες, Κινέζοι, Ίνκας, Μάγια, Τσερόκι, Μουίσκα ή Βίκινγκ, οι εικόνες που παράγονται από του πολιτισμούς μένουν μαζί μας και τροφοδοτούν το συλλογικό φαντασιακό που έχουμε για την έννοια της ανθρωπότητας.

Στο έργο του Μανουήλ υπάρχει η επιρροή και τα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού που εξαφανίστηκε χωρίς να υπάρχει και που ωστόσο διατήρησε τα ίχνη του σε αυτόν τον κόσμο. Ο θάνατος, η βία, η δυαδικότητα, η φύση, το αιώνιο, το ιερό και τετριμένο, είναι μέρος αυτού του περιθωριοποιημένου πολιτισμού, όπου το χρώμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του. Αυτοί οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται τα έργα είναι η συνέπεια μιας τραγωδίας (ιδωμένης με χιούμορ και ασέβεια) ο οποίος επιβιώνει σε ένα ψυχρό, εμπορευματοποιημένο κόσμο, χωρίς αρχοντιά.

Jeffry Espuivel 

Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.