Ο Μ. Μαυροματάκης διαβάζει την «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Ροΐδη

Ο Μ. Μαυροματάκης διαβάζει την «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Ροΐδη

Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 19.00 συνεχίζεται η διαδικτυακή ηχητική σειρά του ΚΠΙΣΝ Αναγνώσεις με το περίφημο διήγημα του Εμμανουήλ Ροΐδη, Ψυχολογία Συριανού συζύγου και την ερμηνεία του Μανώλη Μαυροματάκη.

Aκούστε την ηχογραφημένη ανάγνωση του διηγήματος «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» στο πλαίσιο της νέας σειράς Αναγνώσεις εδώ.

H ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

Η σειρά εγκαινιάστηκε στις 15 Απριλίου με την καθηλωτική ανάγνωση από την Άννα Κοκκίνου του Μοσκώβ Σελήμ, του σπουδαίου διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού.

Γραμμένη το 1894, η Ψυχολογία Συριανού συζύγου αποτελεί το αριστούργημα των διηγημάτων του Ροΐδη, μια μικρογραφία της κοινωνίας της Σύρου της εποχής, δοσμένη με το απαράμιλλο σκωπτικό ύφος του συγγραφέα. Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου, ο Ροΐδης (1836-1904) θεωρείται ένας από τους πιο πνευματώδεις συγγραφείς των ελληνικών γραμμάτων και από τους πρώτους που καθιέρωσαν προσωπικό ύφος στη νεοελληνική λογοτεχνία. Τα βασικά χαρακτηριστικά του συγγραφέα της Πάπισσας Ιωάννας ήταν η ανατρεπτικότητα, το χιούμορ και η ειρωνεία, ενώ υπήρξε και σπουδαίος στυλίστας της γραφής.

Το διήγημα διαβάζει ο Μανώλης Μαυροματάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς, με εξαιρετική πορεία και διακρίσεις στο σινεμά και στο θέατρο ο οποίος, μένοντας πιστός στο πνεύμα των ημερών, πραγματοποίησε την ηχογράφηση στο σπίτι ενός αγαπημένου φίλου και γείτονά του, που του παραχώρησε ένα ήσυχο δωμάτιο.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.