Ο Λεπάζ στο Θέατρο του Ήλιου: πώς γεννήθηκε το Kanata

Ο Λεπάζ στο Θέατρο του Ήλιου: πώς γεννήθηκε το Kanata

Προβολή ντοκιμαντέρ

Την άνοιξη του 2016, για πρώτη φορά, στα 54 χρόνια ζωής του Θεάτρου του Ήλιου, η Αριάν Μνουσκίν παραδίδει τα ηνία του θιάσου σ’ έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, τον διεθνή Καναδό Ρομπέρ Λεπάζ για τη δημιουργία μιας παράστασης με θέμα της ιστορίας του Καναδά και ειδικότερα την ταυτότητα των Πρώτων Εθνών. Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια δοκιμών, στα καναδικά μέσα ενημέρωσης και σύντομα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες  προκαλείται ζωηρή πολεμική γύρω από το ζήτημα της μη συμπερίληψης στην παράσταση ηθοποιών προερχόμενων από τις κοινότητες των αυτοχθόνων. Οι δημιουργοί κατηγορούνται για πολιτιστική ιδιοποίηση, ενώ η παράσταση δεν έχει ακόμα καν ανέβει!

Η ταινία O Lepage στο θέατρο του Ήλιου: πώς γεννήθηκε το Kanata δείχνει πως οι 36 ηθοποιοί, από 11 διαφορετικές χώρες, ανακαλύπτουν στις δικές τους ιστορίες εκπληκτικές ομοιότητες με εκείνες των ντόπιων. Πώς, εμπνευσμένος από τον κοσμοπολιτισμό των ηθοποιών, ο Robert Lepage τους καλεί να μιλήσουν για τις δικές τους ιστορίες μέσω τις ιστορίες των ντόπιων. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης που αναζητά την καθολικότητα, ενώ ταράσσεται από ένα δημόσιο σκάνδαλο, πριν την πρεμιέρα της.

Στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η παράσταση Kanata - Επεισόδιο 1ο - Η διαμάχη θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής (Αιθ. Αλεξάνδρα Τριάντη) στις 13 - 15 Ιουλίου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.