Ο Leon of Athens στο Gazarte Ground Stage

Ο Leon of Athens στο Gazarte Ground Stage

Ο Leon of Athens ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του περιοδεία με ένα εκρηκτικό live στο Gazarte Ground Stage την Παρασκευή 5 Απριλίου. Μαζί με εκλεκτούς special guests και νέα τραγούδια, όπως το «17», που μόλις κυκλοφόρησε και έχει ήδη συμπεριληφθεί σε εκατοντάδες λίστες του Spotify και ραδιοφώνων, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια όπως «Άνεμος», «Κύματα», "Aeroplane”, “Xenos” και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.

Ο Leon of Athens μας σύστησε τον ιδιαίτερο ήχο του με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Future” ενώ το ταλέντο του στην τέχνη της τραγουδοποιίας αναδύθηκε από την πρώτη στιγμή. Δύο χρόνια μετά, με το δίσκο "Global" και έχοντας διανύσει μια περίοδο ωρίμανσης και επαναπροσδιορισμού του ήχου του, ο Leon απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC, και πραγματοποίησε περιοδείες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Ακολούθησαν και άλλες δημιουργίες, ανάμεσα στις οποίες ο δίσκος "Xenos", σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes).

Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες, ανάμεσα στις οποίες και ο Γιώργος Λάνθιμος που σκηνοθέτησε το video clip του Baby Asteroid, έχει διακριθεί σε δυο διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού (John Lennon Awards και Unsigned only) ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ (Bonaroo, Primavera, South by Southwest, Firefly Music Festival, Okeechobee, Summerfest, Shaky Knees). Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσής του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Συντελεστές
Sophia Diamantidis: Guitar
Dimitris Stasinos: Guitar
Sotiris Mavronasios: Drums
Vasilis Alexopoulos: Sound Engineer

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
   DJ set: 21:30
  Έναρξη: 22:30
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.