Ο Έμπορος της Βενετίας | Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Έμπορος της Βενετίας | Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου καλωσορίζει για τη θεατρική σεζόν 2018-2019 μια νέα ομάδα ταλαντούχων συντελεστών, ηθοποιών και μουσικών που θα μας αφηγηθούν μια ιστορία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, του σπουδαίου αυτού «παραμυθά».

Την ιστορία μ’ εκείνη την πόλη, που οι κάτοικοί της σχεδόν ζουν μες στο νερό και όποτε θέλουν έχουν καρναβάλι. Εκείνη την ιστορία με τα καράβια που ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά κανείς δεν ήξερε αν θα έφταναν στον προορισμό τους. Την ιστορία με την Πόρσια που θα παντρευόταν μόνο όποιον κέρδιζε τη δοκιμασία με τα τρία κουτιά. Εκείνη, με τον νεαρό Μπασάνιο που ρίσκαρε τα πάντα για την αγαπημένη του. Με τα δυο κορίτσια που ντύθηκαν αγόρια κι έκαναν τους δικηγόρους στο Μεγάλο Δικαστήριο. Και μ’ εκείνον τον άλλον, τον Σάυλοκ...

Πρόκειται για τον «Έμπορο της Βενετίας», ένα από τα πιο γνωστά έργα του αγαπημένου κλασικού δραματουργού διασκευασμένο για παιδιά. Το έργο μιλάει για τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, το χρήμα, αλλά και την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της φιλίας. Μιλά για αξίες πανανθρώπινες και ζητήματα διαχρονικά που αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Οκτώ ηθοποιοί και μουσικοί συμμετέχουν σε μια προσεγμένη παράσταση, με έντονα κοσμοπολίτικο στοιχείο, χιούμορ, τραγούδι και ζωντανή μουσική. Ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν το μαγικό θεατρικό κόσμο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Θεατρική διασκευή για παιδιά - Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου
Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία - Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης 
Παίζουν: Ηλίας Βαμβακούσης, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Κλείτος Κωμοδίκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Άννα Μαντά, Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Παπαθανασίου, Ουσίκ Χανικιάν.

* Πληροφορίες: 210 9327356, 210 9327287  - Ταμείο: 210 9315600
Email: schools@gialino.gr